nubes dispersas
  • Màx: 15.4°
  • Mín: 7.22°
11°

El filòleg català Xavier Pericay serà el número u de Ciutadans a les Balears

El filòleg català Xavier Pericay serà el número u de Ciutadans a les Balears. 

Pericay va ser editor-corrector del Diari de Barcelona entre els anys 1987 a 1990. Després d'aquesta experiència fou professor de periodisme a la Universitat Autònoma de Barcelona i després a la Universitat Ramon Llull. Des del 2000 escriu regularment al diari ABC de Madrid.

L'any 2005 signà el manifest de la plataforma Ciutadans de Catalunya, l'embrió del partit Ciutadans - Partit de la Ciutadania. També ha col·laborat amb la fundació FAES, propera al Partit Popular espanyol.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 5
Siguiente
Per EL CORREO DEL ZAR, fa mes de 9 anys

EL TRIBUNAL CONSTITUCIONAL SUSPENDE LA LEY DE ACCIÓN EXTERIOR CATALANA.

Valoració:0menosmas
Per Pobleret, fa mes de 9 anys

I jo em deman com es pot regenerar la política a fons amb partits nous que mantenen les mateixes afirmacions estentisses, velles i conegudes de sempre, encara que les emboliquin amb papers de colorins?. I ningú ataca a ningú per parlar una llengua en qualsevol varietat dialectal, sino per utilitzar aquestes mateixes variants per separar, intoxicar i treure'n redit politic d'una cosa gens politica sino totalment cultural i cientifíca. I a mí, li puc ben asegurar, ningú em paga res, ni en sobres, ni en carrecs, ni en sopars, ni viatges. potser no som tan verinós.

Valoració:4menosmas
Per Siau qui sou, fa mes de 9 anys

Quan un mallorquí que "ès com ès" llegeix aqueix pamflet del diari de balears, la primera reacció n'ès l'estupefacció. A mi no em paga nigú per desprestigiar les modalitats, que per altra banda estan recollides a l'Estatut, que cadascú voti allò que vulgui i que es deixi d'intoxicar més a una ciutadania que l'únic que vol es una regeneració política a fons.

Valoració:-5menosmas
Per I doncs, fa mes de 9 anys

Tampoc el Castellà i l' Espanyol son la mateixa llengüa i per tant ensenyar i aprendre en les seves diferents modalitats de l' Espanyol a cada regió, és una necessitat i un dret del que no ens podem privar.I com que és la llengüa oficial per tot l' estat, l' Espanyol també ha de ser el primer en experimentar la modificació.

Valoració:2menosmas
Per Pobleret, fa mes de 9 anys

Només sentir xerrar de modalitats ja saps per on venen els tirs. Tota la vida en linguïstica s'ha dit, perquè existeix, varietat dialectal. Modalitat sona a gonella, a anticatalà a PP a ultradretrà o a terròs intelectual. Mai a cap connotació cieníifica-filològica. Per cert Albert Rivera ,president de ciutadans- ciudadanos ( i com a pseudofilòleg de nova fornada ) ha declarat que el valencià no és català. O sigui , "mas de lo mismo". A qui pretenen enganar?. O potser volia dir que el valencià no és català sino swahili, que tot arribarà...

Valoració:5menosmas
Per Cañas, fa mes de 9 anys

Pericay for President!,

Tremolau, fatxendes catalans!

Valoració:-11menosmas
Per Llorenç, fa mes de 9 anys

Aquest personatge va fer de censor contra el dialectalisme mallorquí quan tenia canongia a Catalunya, i ara que ha canviat de patró vol fer en contrari.
El problema és que posar un català al front d'un partit anticatalà fa massa pudor i els anticatalans no el votaran.

Valoració:10menosmas
Per Joan, fa mes de 9 anys

Totalment d'acord amb Tot va bé, lo positiu és que la gent així sabrà què és Ciudadanos, un partit centralista de dretes com el seu cap a Balears.

Valoració:8menosmas
Per nirvissss, fa mes de 9 anys

quina porada està agafant es fatxum catalanista, jejeje....

Valoració:-10menosmas
Per Fan de Pericay, fa mes de 9 anys

A la fi un que defensa ses modalitats de manera clara sense posar en dubte sa unitat de sa llengua, i es primer que sa mulla de veres amb temes d'educació. Això té molt bona pinta

Valoració:-13menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 5
Siguiente