cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 20°
20°

PSIB acusa el Govern de posar els seus recursos al servei de la campanya del PP

9476
Imatge d'arxiu de la socialista Isabel Oliver. | Arxiu

El PSIB ha acusat aquest dissabte el Govern Bauzá de "posar els recursos de tots al servei de la campanya electoral del PP" amb vista als comicis autonòmics i municipals del 24 de maig i ha presentat una queixa davant la Junta Electoral per aquest motiu.

Bel Oliver, responsable de la campanya dels socialistes, ha assegurat que el PP que presideix José Ramón Bauzá "ha ressuscitat les persones i les formes de fer campanya del pitjor PP de la història de les Balears, utilitzant fons públics per fer campanyes publicitàries de forma irregular".

La coordinadora de campanya del PSIB ha recordat que a la fi de 2014 el seu partit ja va criticar l'augment d'un 60% en les partides de publicitat del Govern i va advertir del possible "ús partidista" que se'n faria en període electoral.

A manera d'exemple, la socialista ha dit que fa sis mesos que es va aprovar la campanya de la Conselleria de Salut de 'Detecció precoç del càncer de còlon i recte' i fa un mes que es va engegar, però no ha estat fins ara, quan ja han estat dissoltes les institucions i convocades les eleccions, quan el Govern ha començat a publicitar-la en mitjans de comunicació.

«Per què ara?, per què quan ja estem en període electoral», s'ha preguntat Oliver, que ha atribuït aquest comportament al «pànic electoral del PP».

Legislatura de retallades
La socialista ha denunciat que després de quatre anys de «retallades en sanitat amb copagaments, llistes d'espera interminables i la retirada de la targeta sanitària a tantes persones» , ara el Govern «perquè sembli que ha treballat, treu aquesta campanya en els mitjans de comunicació», destinant recursos públics a una iniciativa de publicitat que considera que està mancada de sentit per la limitada repercussió del programa de detecció precoç.

Oliver ha detallat que en aquest programa sanitari solament participa la població entre 50 i 69 anys de zones determinades de Mallorca, Menorca i Eivissa que hagi rebut una carta convidant-los a participar-hi.
Els socialistes han sol·licitat a la Junta Electoral de les Illes Balears que se suspengui aquesta campanya, que consideren irregular perquè contravé la normativa electoral, en iniciar-se solament l'endemà passat de la convocatòria dels comicis.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.