cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 20°
22°

La Comissió 24 de Febrer demanarà al Govern oficialitzar un dia de record a les víctimes del feixisme

8972

La Comissió 24 de Febrer, formada per un bon grapat d'associacions, entitats de caire divers i partits polítics, prepara el primer acte unitari al Mur de la Memòria del cementiri de Palma, per a recordar les víctimes del feixisme el dia 22 del mateix mes.

Emili Darder, Alexandre Jaume, Antoni Mateu i Antoni Maria Ques, quatre víctimes assassinades juntes el 24 de febrer de 1937, personificaran aleshores un homenatge que s'esten a moltes més.

A més, la jornada serà reivindicativa, per tal de reclamar al Govern la declaració oficial del Dia de La Memòria a les víctimes del feixisme.

“Ja han passat 78 anys d’aquests fets i encara avui bona part de la societat els desconeix, ignora la lluita, els valors, la ideologia, el treball, la vida i el sacrifici de les víctimes del feixisme. Cal recuperar la seva història, reivindicar els seus principis i treballar per assolir els drets que com a víctimes els pertoquen”, assenyala el manifest que està previst que es llegeixi.

A l'esdeveniment hi prendrà part Llorenç Capellà, un dels precursors de la memòria històrica nostrada amb treballs per recuperar noms, biografies i fets d'alguns dels represaliats pel franquisme a Mallorca.

També estan previstes interpretacions musicals, una ofrena floral i un torn de paraula obert als assistents.

Entitats que formen la comissió i signen el manifest:

Ateneu Pere Mascaró

Comissions Obreres Illes Balears

CGT

Esquerra Republicana

Esquerra Unida

Feministes en Acció

Fundació Emili Darder

Memòria de Mallorca

MÉS per Mallorca

Obra Cultural Balear

Padrines i Padrins Flautes de Mallorca

PAH Mallorca

Podem Illes Balears

PSIB-PSOE

STEI Intersindical

Taula per Palestina

UCXR

UGT

Unió Jubilats i Pensionistes UGT

USO.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.