algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 21°
25°

El Consell presenta una ruta de pedra en sec ampliada i consensuada amb els propietaris

El Consell de Mallorca ha presentat el nou Pla especial de la ruta de pedra en sec, que amplia el traçat fins els 300 quilòmetres i ha estat redactat amb el màxim consens dels propietaris de finques.

Així ho ha informat la consellera insular de Medi ambient, Catalina Soler, qui, acompanyada de la directora insular Margalida Pocoví, ha presentat aquest pla que es durà al ple del Consell del proper 12 de febrer, perquè s'aprovi de manera inicial.

Segons ha dit, «neix de la necessitat de disposar d'un document de caràcter jurídic que reguli els usos i les actuacions a la ruta». A més, ha remarcat que aquesta s'ha convertit en un enclavament de gran activitat senderista, que cada any atreu a milers de persones, molts d'ells turistes i, per tant, «era de vital importància actualitzar el text».

El document té diferents objectius com l'ordenació de l'espai afectat per la ruta d'acord amb les directrius establertes pel Pla Territorial de Mallorca (PTM) i altres instruments de planificació; establir les mesures per protegir i conservar el patrimoni viari que conforma la ruta; o garantir la seguretat dels usuaris.

Així mateix, cerca contribuir a divulgar i valorar les qualitats culturals, etnològiques i naturals dels llocs que travessa; afavorir i potenciar el desenvolupament local sostenible dels municipis per on discorre; assegurar l'accés dels senderistes per un itinerari senyalitzat i aplicar el principi d'accessibilitat universal en els trams en què sigui possible, i de manera preferent amb les persones amb mobilitat reduïda.

El Consell ha recordat que durant la passada legislatura el ple de la Comissió de Medi ambient va donar la conformitat de la memòria ambiental del pla especial de la ruta de pedra en sec, però va dictar un conjunt de determinacions finals que s'havien d'incorporar.

Segons ha declarat Soler, des de llavors s'ha considerat necessari revisar el document per fer un millor text «consensuat amb els propietaris de finques i ajuntaments, sense imposicions i adaptat a les normatives i legislacions actuals».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.