algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
19°

MÉS diu que el PP pretén convertir les universitats “en negocis per a les elits”

8680
José Ignacio Wert, ministre d'Educació, durant la presentació del nou decret que permetrà la reducció del títol de grau i l'augment de la durada dels màsters. | F.A.

MÉS per Mallorca ha assegurat aquest dissabte que el PP pretén convertir les universitats en “negocis per a les elits”. La formació ecosobiranista, així, ha rebutjat frontalment el decret aprovat divendres pel Govern espanyol que permetrà la reducció de títol de grau i l'augment de la durada dels màsters.

Biel Barceló, coordinador de la formació, ha destacat que “és indignant que el govern espanyol, desgastat i sense cap credibilitat, imposi un model d’estudis enfocat a convertir la universitat en un negoci”.

Barceló ha considerat que “aquesta nova reforma exclou als joves que no puguin pagar els estudis; és un atac brutal a la igualtat d’oportunitats. 3+2=0”. El dirigent ha alertat que els 3 anys de grau, més els 2 anys de màster, suposaran 0 oportunitats per als joves amb pocs recursos.

MÉS ha considerat que cal incidir que la matrícula dels cursos de grau pot costar de mitjana uns 15 € per crèdit, mentre els màsters tenen matrícules molt més cares, d’una mitjana de 28 €.

El dirigent ecosobiranista ha destacat que el decret “afecta especialment a la nostra UIB, ja que pot generar greus desigualtats entre les diferents universitats de l’Estat”. En aquest sentit, la formació exigeix una oposició ferma i contundent del rector de la UIB, Llorenç Huguet, justament ara que ha assumit la presidència de la xarxa d’universitats G-9

Demanda real
MÉS ha destacat també que aquesta reforma “no respon a cap demanda real de l’àmbit universitari”. “Únicament pot respondre a la voluntat expressa i manifesta del Partit Popular d’agreujar el deteriorament de les universitats i empitjorar la formació dels nostres joves i així accentuar la desigualtat social”, ha destacat Barceló. “Això no fa més que evidenciar que estam davant uns governs del PP nefasts i que hem de revocar amb urgència per recuperar el futur robat, sobretot en l’àmbit de l’educació”, ha afegit.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per ....., fa mes de 9 anys

I per tant, el que val però no té doblers no podrà estudiar, mentres que els negats de famílies riques seràn els metges, els professors, els missers, arquitectes...Mareta meva, quina societat més desastrossa ens espera!

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente