cielo claro
  • Màx: 19.52°
  • Mín: 9.97°
13°

El batle de Lloseta al jutge: «El Consell ens ha deixat amb el cul a l'aire»

Bernat Coll, batle de Lloseta, en primer terme al costat de tres regidors. | M.À.C.

Bernat Coll, batle de Lloseta, ha comparegut aquest dimarts davant el jutjat penal número 6 de Palma al costat d'altres tres membres del Consistori, en la primera sessió d'un judici en el qual se'ls acusa de cinc delictes de prevaricació arran de la concessió de diferents llicències, presumptament de manera irregular. Per cada un d'aquests delictes la Fiscalia demana una pena de set anys d'inhabilitació.

En aquesta primera sessió i preguntat sobre una llicència d'obres concedida el 2006 per l'equip de govern per a la construcció d'uns habitatges que incomplien la normativa urbanística, Coll ha respost que «el Consell ens ha deixat amb el cul a l'aire».

Així mateix, respecte a la cessió del Teatre de Lloseta a una empresa per a la seva gestió, el batle de Lloseta ha assegurat que «em vaig equivocar. Vaig pensar que era bo per al poble». La intervenció de Coll ha exasperat la fiscal, qui li ha etzibat «li agrairia que no fes mítings polítics».

La sessió ha començat a les deu del matí d'aquest dimarts. Els fets denunciats es remunten al període que va de 2004 a 2008, quan Bernat Coll ja era batle de Lloseta pel PSOE, mentre que Pere Joan Martorell -exdirector general de Cultura del Govern durant la passada legislatura-, Juan Coll i Maria Alemany eren regidors de l'equip de govern.

Cessió
El 29 d'octubre de 2004 els inculpats van aprovar en Junta de Govern la cessió a l'empresa Fona Artists SL de la gestió i producció musical del Teatre de Lloseta fins a l'any 2011, per un cànon de 60.000 euros anuals, per les quals la mercantil havia d'oferir 20 representacions, mentre que l'Ajuntamet havia de pagar les cuotes del préstec que l'entitat havia de contractar per dur a terme les millores necessàries en el teatre municipal.

La Fiscalia sosté en el seu escrit de qualificació que el conveni entre ambdues parts es va subscriure sense la preceptiva licitació pública exigida per Llei i ignorant l'informe desfavorable emès pel secretari municipal «en no haver-se seguit els tràmits legals oportuns i constituir la satisfacció de les quotes bancàries un endeutament encobert» de l'Ajuntament. L'import sufragat va ascendir a un total de 420.999 euros públics.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per I doncs, fa mes de 9 anys

Un registre lingüístic molt apropiat, per dirigir-se a un jutge o a un tribunal.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente