cielo claro
  • Màx: 22.63°
  • Mín: 13.08°
22°

L'Assemblea de Docents denuncia Isabel Cerdà per presumpta prevaricació en l'aprovació dels PTIL

Cerdà, asseguda al costat de l'exconsellera Joana Maria Camps. | R.E.

L'Assemblea de Docents ha presentat avui una denúncia per presumpta prevaricació contra la directora general d’Ordenació, Innovació i Formació Professional, Isabel Cerdà, per la resolució dictada el passat juliol que aprovà de forma massiva el TIL a tots aquells centres que havien rebutjat el nou projecte per al present curs, un 70% del total, segons dades de la comunitat educativa.

A parer de l'Assemblea, la directora general es va excedir en l'ús de les seves competències i atribucions perquè va dictar una resolució que afectava tota la comunitat educativa.

A més, els docents en lluita troben que aquesta resolució vulnera fins i tot el mateix Decret TIL, que preveu que hi ha d'haver un procés participatiu i de col·laboració en les decisions, a més de la flexibilitat i adaptació a la realitat social de cada centre.

Decidir
Així mateix, el col·lectiu acusa la directora general Cerdà de dictar una ordre "injusta i arbitrària", que vulnera l'article 27 de la Constitució segons el qual es consagra el dret de la comunitat educativa a prendre part dels processos de decisió.

També afirmen que contradiu la Llei Orgànica d'Educació, que obliga a respectar l'autonomia de centre i a fomentar els processos participatius.

Fonts de l'Assemblea afirmen que "els claustres són responsables d'aprovar o no els aspectes didàctics i educatius dels projectes de tractament integrat de llengües. Per contra, la consellera Cerdà pretenia obligar-los a aplicar un projecte lingüístic diferent de l'aprovat per la comunitat educativa", quelcom que també contradiu el previst al Reglament d'Ordenació dels Centres (ROC).

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Això me preocupa, fa mes de 9 anys

De "boixus": "Per exemple, algú ha vist piular n'Antoni Camps des que l'Assemblea l'ha denunciat?".

Hem sentit moltes animalades contra es politics, inclus contra es pares que hem comes es "gran pecat" de recolçar es TIL, però no se m'ocurriria denunciar a ningú per fer us de sa seva llibertat d'expressió (amenaces apart, clar).

Valoració:0menosmas
Per Flipant, fa mes de 9 anys

Haurem de demanar votar es claustres en lloc des nostros governants. Estaà vist que al final se fa lo que ells decideixen.

Valoració:0menosmas
Per joan s., fa mes de 9 anys

Na Marga i en mariol·lo tenen un punt de raó.
No hem de confondre una part dels docents amb TOTS les docents.
Hem de ser conscients que un 40% dels docents no varen votar en les últimes eleccions, i no perquè tenguin sensibilitat assambleària (perquè si fos així, a les assemblees seriem 4.000 cada vegada -i no ho hem estat mai-).

Bona part dels docents hem votat propostes sindicals que venen més aviat poc per l'Assemblea (ANPE, UGT, CCOO) i també som docents...

No ho oblidem, tampoc.

Valoració:1menosmas
Per marga, fa mes de 9 anys

Amb aquesta, són DUES denúncies contra un polític (no contra una norma).
No estam parlant de moltes assemblees, precisament.
La qüestió bé mereix ser votada (per qüestió de fons i d'oportunitat). No deis que cal "rumiar-s'ho"?
No fa ni un mes que férem la darrera assemblea i n'haguéssim pogut parlar.
Podríem rebobinar i veure que s'han fet amb ordres del dia "poc potents" i amb qüestions menys importants.

En Toni Camps i n'Anita Aguiló fa estona que no piulen però no és per por a l'assemblea (recordem que els tribunals han arxivat les denúncies) sinó per una estratègia política del PP.

Valoració:0menosmas
Per boixus, fa mes de 9 anys

Denúnciar per via judicial els dirigents polítics que ens governen és una decisió molt debatut a l'Assemblea de Docents de totes les illes. El que no podem fer és convocar una assemblea que algun dirigent en fa una de nova. No seria gaire operatiu.

Hem de donar un marge d'autonomia i confiar en el criteri dels companys que estan a primera fila, i que hi dediquen molt hores, perquè tot funcioni i perquè actuin davant de fets de la mateixa natura ja debatuts i acordats.

A més, en l'àmbit dels fets possibles delictius és millor no actuar en calent, rumiar-s'ho bé abans d'actuar i fer-ho quan es tinguin garanties d'èxit. Si ara s'ha trobat que hi ha un possible fet delictiu de prevaricació d'algun governant que afecta o va efectar els nostres drets com a professionals docents, cal denunciar-ho: per jústicia i dignitat, i perquè si no ens defensem ara, som més vulnerables en el futur. Per exemple, algú ha vist piular n'Antoni Camps des que l'Assemblea l'ha denunciat? Ja no ens enrecordam? Curta memòria.

Per tant és ben lícita aquesta denúncia. Gràcies Assemblea.

Valoració:-3menosmas
Per marga, fa mes de 9 anys

En lloc de fer vots negatius, hauríeu d'argumentar o contraargumentar.
No piulau perquè està vist que no teniu cap argument intel·lectualment sòlid.

En mariol·lero té raó, l'assemblea està segrestada per un grupet radical que no representa el col·lectiu.
Basta recordar aquella al·loteta que mossegava tothom que no opinava com ella i que ara s'ha ficat en política.

Valoració:0menosmas
Per Mirant al futur, fa mes de 9 anys

Núria Riera mira al futur. http://youtu.be/B-mhhfWSK5g

Valoració:1menosmas
Per marga, fa mes de 9 anys

Els doblres que dediquem a la lluita jurídica ha de ser contrarrestar les barbaritats, no per revenges que no tenen cap conseqüència pràctica sobre l'educació.

Els que ho hàgiu dedicit estau malbaratant els doblers que molta gent va donar i que no eren per aquestes tonteries.

Valoració:-4menosmas
Per mariol·lero, fa mes de 9 anys

L'Assemblea no ha decidit res d'això; qui ho ha decidit són el grupet que se pensen que són l'assemblea.

Si vos hi fixau, cada vegada tenen menys en compte l'assemblea i fan més el que volen ells.

Valoració:-1menosmas
Per Per parlar amb propietat ho demano, fa mes de 9 anys

Com es pronúncia PTIL?
Patil, petil, pitil, potil o putil? Moltes gràcies.

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente