algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
15°

La ILP pel territori afavoreix 'Unes illes per viure-hi'

Campanya contra l'especulació territorial a Canyamel, per un projecte urbanístic iniciat aquesta legislatura a l'emblemàtic entorn. | A. Bassa.

El GOB, conjuntament amb sectors ciutadans i un ampli ventall de moviments socials, dóna impuls aquests dies a la campanya Unes Illes per viure-hi, l'objectiu final de la qual és recollir adhesions a la proposta de Llei que pretén capgirar el panorama legislatiu actual en termes de territori.

Els iniciadors del moviment popular consideren que el paradigma actual afavoreix la corrupció, l'especulació, els grans projectes d'inversió i infraestructures que destrossen el territori, la mercantilització dels espais naturals, l'espoli dels recursos naturals i la privatització dels espais públics.

Ara, en el marc de la campanya, han llançat un manifest per a facilitar la integració de col·lectius i entitats a la finalitat que persegueix, amb la intenció de sumar més i més veus a favor de la conservació, l'interès general i el futur i la dignitat de les persones que viuen i treballen en aquestes illes.

Fins el 23 de gener hi ha temps per recollir un mínim de 10.000 signatures, perquè la iniciativa pugui ser debatuda al Ple del Parlament. A continuació podeu llegir el manifest complet:


Unes illes per viure-hi

La topada de front amb la crisi econòmica i financera ha comportat el retorn de velles polítiques agressives amb el territori i les persones. En els darrers anys hem vist com, a través de modificacions legislatives, el govern anava tombant les barreres de protecció del territori, els recursos i els espais naturals, amb l'objectiu de donar barra lliure a la inversió privada per a desenvolupar nous projectes i infraestructures sense entrebancs ni destorbs.

Així s'han desenvolupat lleis i reglaments per alimentar vells favors a sectors poderosos vinculats a la construcció, l'extracció de recursos o la gestió de serveis bàsics –aigua, residus, energia-, promovent amnisties a les irregularitats comeses fins ara amb total impunitat i afavorint processos de privatització. Tot plegat, representa més especulació, més corrupció, bombolles i booms que afavoreixen a uns pocs mentre hipotequen el futur i comprometen la realitat present de les persones que vivim en aquestes illes.

Per tot això, ens cal ara més que mai, potenciar un canvi de model de gestió i ús del territori, de model energètic, de gestió dels recursos hídrics i dels residus. Tot, amb un únic i principal objectiu: l'interès general i la protecció dels recursos i els espais naturals.

PER UNES ILLES PER VIURE-HI!

Volem i tenim dret a incidir en les decisions que afecten el nostre futur. Per això, volem donam suport a aquesta iniciativa legislativa que surt del poble, que es debatrà als carrers, que serà avalada per ciutadania i que, posteriorment, serà elevada al Parlament amb l'objectiu de comprometre els poders polítics a un debat real de política feta per a la ciutadania.

Donam suport a aquesta proposta de Llei perquè:

• Pretén assentar les bases d'un nou model de gestió i ús del territori i dels recursos, garantint la preservació del sòl rústic i les activitats del sector primari que s'hi desenvolupen amb respecte i coherència amb l'entorn.

• Garanteix la qualitat i quantitat dels recursos hídrics.

• Pretén acabar amb els negocis bruts vinculats a la gestió i importació de residus per ser incinerats a Mallorca,

• Volem evitar infraestructures que rompen amb la realitat i l'escala insular.

• Per evitar nous grans projectes especulatius que fomenten la corrupció.

• Per garantir un model energètic que deixi fora la possibilitat de realitzar prospeccions petrolíferes i implantar grans línies d'alta tensió de la mà de grans empreses del sector energètic i aposti per l'autoconsum energètic i les energies renovables distribuïdes i democràtiques.

• Volem acabar amb la privatització d'espais de domini públic i la mercantilització dels espais naturals.

Així expressam al nostre suport a la Llei per a la protecció del Territori i a la campanya engegada des de la ciutadania per a poder ser debatuda al Ple del Parlament.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.