algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 14°
13°

MÉS reclama al Govern Bauzá que “prengui nota” de la sentència del Vilar

7639
Els membres de MÉs per Mallorca han destacat que la sentència d'anul·lació és "una victòria del moviment en defensa del territori i del moviment ecologista". | MÉS per Mallorca

MÉS per Mallorca ha celebrat aquest dissabte la sentència el Tribunal Suprem que anul·la la indemnització de la urbanització del Vilar de Pollença. La formació ecosobiranista ha assegurat que “es tracta d'una victòria del moviment en defensa del territori i del moviment ecologista”.

La sentència, emesa pel Tribunal Suprem, fa retirar la indemnització 1,6 milions d'euros que s'havia de pagar a un dels propietaris dels terrenys per compensar-lo per la classificació com a Àrees Naturals d'Especial Interès (ANEI) de part dels terrenys de la urbanització mitjançant la Llei 4/2008. La sentència indemnitzatòria, dictada pel TSJIB, condemnava l'Ajuntament de Pollença a pagar la quantia per tres suposats solars de 3,500 m2 a la part alta del Vilà.

Tomeu Cifre i Gabriela Cerdà, regidors del PSM-MÉS per Pollença, David Abril, diputat de la coalició i Albert Abad, secretari del JEN-PSM, han celebrat una roda de premsa davant els terrenys i han reclamat a Biel Company, conseller de Medi ambient, que “prengui nota” de què “protegir no surt car”.

Abril ha assegurat que la sentència “ens fa sentir orgullosos de la feina feta per Gabriel Vicens i el seu equip en defensa del territori durant la passada legislatura”. “Aquesta sentència servirà de precedent per a possibles casos similars i dóna un missatge molt clar al conseller Company i la seva filosofia destructora: protegir el territori no surt car i les administracions no han de fer-li el joc als promotors, sinó treballar per l'interès comú”, ha reiterat.

Terrenys protegits
Abril, ha destacat que la sentència podria afectar a altres terrenys protegits pel Pacte, com la urbanització de Muleta, desclassificats per la nova Llei del Sòl amb l'excusa de la pressió del promotor Mattias Kühn, que demanava una indemnització de 100 milions d'euros. “El senyor Kühn pot demanar el que vulgui; el Govern ara té eines per defensar la protecció del territori sense témer al xantatge dels especuladors”, ha ressaltat.

Tomeu Cifre, per part seva, ha assenyalat que es tracta “d'una excel·lent notícia” per Pollença, ja que com a municipi guanya en protecció territorial, i també per al consistori, ja que queda descarregat de l'obligació establerta per l'anterior sentència que l’obligava a pagar als promotors de la urbanització.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.