algo de nubes
  • Màx: 18.27°
  • Mín: 8.69°
18°

Riera (ANPE): "Hem tingut la desgràcia de tenir una expresidenta que no ha fet cap bé a l'educació"

Riera a les portes de la seu d'ANPE a Palma. | Miquel A. Cañellas

Antoni Riera, cap de llista de ANPE-FSES a les eleccions de la Junta de Personal Docent no Universitari (JPDnU).

Lloc i data de naixement: Manacor, 1961

Especialitat: Formació i Orientació Laboral (FOL)

Centre on té la plaça: IES Antoni Maura

Anys de docència: Del 1996 al 2014 i vaig estar dos anys alliberat sindical a l'STEI-i durant aquest període.

Anys de sindicalista: Dos anys a l'STEI-i i des del juliol de 2014 a ANPE.

Representants del sindicat a la JPDU:7

Per què es presenta com a cap de llista?
Em van demanar de ser-ho i em va semblar tot un repte i una oportunitat. Em feia il·lusió i hi ha molta a feina a fer en l'àmbit educatiu. He fet molta feina a la Formació Professional (FP) des de l'any 96 i tinc coses a aportar, tot i ser el sindicat més petitet de tots.

D'on prové la seva vocació sindical?
He acceptat perquè havia treballat amb part de l'equip d'ANPE. Vaig ser Policia Local i delegat sindical durant quatre anys mentre treballava. Aquest món m'estira, tot i que és difícil.

Els sindicalistes no gaudeixen de gaire bona fama.
Estem en un molt mal moment. Hem estat a Menorca i tothom ens reclama què fem, per què serviu. Som un sindicat exclusiu de l'ensenyament públic i no estem dividits.

Quin és punt fort del seu programa electoral?
Som un sindicat petit, però de proximitat i fem molts gestió amb els afiliats i amb els que no ho són. A més, som un sindicat exclusiu de l'ensenyament públic i volem que es recuperi el prestigi professional amb l'estatut del docent. Volem unes bases, que amb independència de qualsevol Govern, es mantinguin.

Quina és la base del conflicte educatiu a les Illes, si és que considera que encara n'hi ha?
S'ha de fer una inversió en educació i mimar-la. Si volem una educació pública de qualitat, requereix recursos personals i econòmics. És al·lucinant que a Menorca hi hagi tallers de fa trenta anys obsolets. A més, la gent que està a la Conselleria hauria de mimar els docents perquè es fan sobre esforços i no ho veuen. Qualsevol normativa que no estigui consensuada pel professorat, malament.

Quina opinió li mereix l'actual equip de la Conselleria d'Educació?
Els màxims dirigents haurien de venir de l'àmbit educatiu. Seria molt important. Si coneixe's el sector és molt més fàcil. El primer conseller era del sector, però de la concertada.

Què li demana al Govern que es formi de les pròximes eleccions autonòmiques?
Que el pròxim Govern doni estabilitat a l'educació pública i també als funcionaris. Cal demanar millores també sobre la conciliació de la vida familiar i laboral, cal flexibilitzar. Bàsicament cal que restitueixin les condicions sociolaborals que hi havia.

Escola en català, sí o no?
Amb aquest tema no hi entram. Perquè aquí no tenim cap problema amb el català ni el castellà. Tenim una Llei de Normalització Lingüística i creiem molt en què els centres educatius tinguin la seva autonomia amb els mateixos projectes lingüístics saben com han de fer la seva feina.

Perspectives de guanyar el 4 de desembre?
No en tenc ni idea, són les primeres a què m'enfronto i hi ha dos nous sindicats. Si mantenim serà un èxit. A les últimes eleccions vam pujar molt, però hem tingut la desgràcia de tenir una expresidenta del sindicat (la diputada del PP, Aina Aguiló) que després se'n va anar a la política i no ha fet cap bé a l'educació ni a nosaltres.

dBalears.cat amb motiu de les eleccions a la Junta de Personal Docent no Universitari del 4 de desembre publica aquesta setmana les entrevistes amb els caps de llista de les formacions presents als comicis: STEI-i, FETE-UGT, ANPE-FSES, FE-CCOO, Alternativa i Unió Obrera Balear (UOB)- Consell Sectorial d'Ensenyament.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per kan, fa mes de 9 anys

El problema d'ANPE no és n'Aina Aguiló. El problema d'ANPE és ANPE i el seu voler nedar i rentar la roba. En el tema del TIL i la vaga s'han mogut en una ambigüitat total per tal de no perdre amics a cap banda. I tots tenim clar de quin partit mama cada sindicat: ANPE (PP), STEi (MES), CCOO i UGT (PSIB).

A més, les seves declaracions mai estan en consonància amb el que es respira als centres.

I el més patètic de tot, quan ara venen al centres amb berenar per comprar vots. Si és que són iguals o pitjors que els polítics.

Valoració:3menosmas
Per Berenguer, fa mes de 9 anys

Fa cinc mesos que està afiliat a anpe i va de cap de llista?

Valoració:7menosmas
Per Preu per preu, fa mes de 9 anys

No és que no vos hagi fet cap bé. És que vos ha fet molt de mal, moltíssim. Però no només al vostre sindicat. Ha estat una desgràcia per al món educatiu en general.

Valoració:7menosmas
Per Joan M. Gelabert, fa mes de 9 anys

Vos acompany amb el sentiment.

Valoració:15menosmas
Per professor indignat, fa mes de 9 anys

Supòs que va fer les pràctiques a l'STEI, per tenir la titulació definitiva de professional sindical.

Valoració:12menosmas
Per excuses de mal pagador, fa mes de 9 anys

Al manco amb n'Aina ereu sindicat alternatiu al catalanisme.

Valoració:-32menosmas
Per vicari pou, fa mes de 9 anys

El sindicat de n'Aineta Aguiló. Que Déu ens il.lumini a tots.

Valoració:30menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente