cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
14°

Mallorca se solidaritza amb la consulta del 9-N

Imatge de Cort aquest dimarts a Palma. | Joan Torres

La plaça de Cort de Palma ha estat el punt de trobada dels mallorquins que han volgut mostrar aquest dimarts la seva solidaritat amb el procés sobiranista català, després que el Tribunal Constitucional n'hagi suspès la Llei de consultes i el Decret de convocatòria. Més de 200 persones han donat el seu suport al procés catalanista amb crits “d'independència”, senyeres i estelades.

Josep Planas de l'Assemblea Sobiranista de Mallorca ha estat l'encarregat de llegir un manifest de suport a la causa catalana. Planas ha destacat el llarg recorregut de la lluita dels catalans que ha aconseguit ser “un procés polític i democràtic seguit per tota la classe social”.

Segons Planas “ahir dotze persones escollides pel PP i el PSOE van decidir en només una hora suspendre i amenaçar qualsevol intent de què es realitzi la consulta”. I ha afegit que “volem denunciar la injustícia històrica que una vegada més es vol perpretar contra Catalunya”.

La música dels xeremiers ha animat aquest acte que ha començat a les portes de Cort però en reunir a més de 20 persones s'ha hagut de traslladar al centre de la plaça a petició de la Policia Nacional. Més d'una vintena d'efectius han vetllat perquè la protesta es desenvolupés amb normalitat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente
Per Arruix, fa mes de 9 anys

quatre penjats renegats antimallorquins no són "Mallorca"

Valoració:-4menosmas
Per Paula, fa mes de 9 anys

Catalunya amb Mallorca, ara i sempre!

Valoració:6menosmas
Per Biodramina, fa mes de 9 anys

@Felet

Amigo Felet, eres libre de comprar el diario que quieras, pero a mí, en las fotos, me salen menos de 40.
Y creo que la mitad son guiris haciendo fotos.
Como a los Hare Krishna.
Priceless.

Valoració:-1menosmas
Per Paco, fa mes de 9 anys

@ Quico

El movimiento se demuestra andando, bocachancla.
Y después del ridículo de la "concentración" de ayer, mejor calladitos.

Valoració:-2menosmas
Per Diego, fa mes de 9 anys

Els catalans són imparables, tanmateix ho aconseguiran.

Valoració:10menosmas
Per Quico, fa mes de 9 anys

Mallorca amb Catalunya ara i sempre!

Valoració:8menosmas
Per Aquí en català!, fa mes de 9 anys

Compatriotes:

Que no ens imposin, també en aquest fòrum, el LEPE (Lengua Española Propia de España...), conegut a l'Aragó amb el nom de LAPOLLA (Lengua Aragonesa Propia de Otros Lindos Lugares de Aragón...) *. Deixem sense respondre ni valorar els comentaris escrits en "la llengua cooficial distinta del català" ** i si podem evitar de llegir-los, millor. Demostrem, amb fets, que aquí el foraster no és útil ni necessari o, dit d'una altra manera, no permetem que ningú -evidentment mal educat- pugui considerar el català com inútil i innecessari ni que pugui prescindir d'aquest idioma en el territori on és l'única llengua pròpia.

*S'ha d'advertir que aquestes denominacions no són un menyspreu a la llengua castellana ni tampoc als espanyols en general, sinó un "homenatge" adreçat només als espanyols que, avui (1-10-2014), continuen anomenant el català com -i això no és broma- LAPAO (segons ells: Lengua Aragonesa Propia del Área Oriental).

**Un altre "homenatge", aquest pic a en Rafel Bosch que va utilitzar aquesta fórmula per tal d'amagar el nom de la nostra llengua.

Valoració:9menosmas
Per naciodigital.cat, fa mes de 9 anys

L´ ANC consigueix movilitzar més gent a Bruseles i a Londres que a Mallorca o a València.

Concretament uns 150 patriotes.

Valoració:2menosmas
Per Gonzo, fa mes de 9 anys

Esta esto muy callado hoy...

Valoració:-2menosmas
Per Hola, que haze?, fa mes de 9 anys

Hola. Entro, me río, y me voy.

Valoració:-2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente