muy nuboso
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
13°

Les entitats per la llengua veuen un “atac sistemàtic” del català a les escoles

La Federació d'Organitzacions per la Llengua Catalana considera que el PP duu a terme un "ataca sistemàtica l'escola en català". | Arxiu

La Federació d'Organitzacions per la Llengua Catalana (Folc) ha criticat aquest dissabte “l'atac sistemàtic a l'escola catalana i l'intent de desfeta de l'ensenyament públic en català” a Catalunya i, especialment, a Balears i el País Valencià.

El Folc ha assegurat, després de la seva assemblea, que “la política lingüística del PP s'ha definit sempre per intentar limitar els drets lingüístics dels catalanoparlants, amb l'objectiu d'arraconar la llengua catalana fins a fer-la innecessària socialment”.

L'entitat ha fet públic un informe on exposa la situació del català a les escoles Balears i de la resta del territori de parla catalana. L'entitat, en aquest sentit, ha criticat la “situació minoritzada del català” en àmbits com el cinema, els mitjans de comunicació i els jutjats

La federació també ha criticat la “actitud totalment discriminatòria, que respon a un pensament uniformista i refractari a la diferència” que existeix cap a l'ús del català. Assegura que les entitats continuaran “treballant per la normalització del català en els diferents àmbits socials a partir del nou escenari que es crearà després del 9 de novembre”.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Salvador, fa mes de 9 anys

Ahora salen esos del FOLC , quienes no representan a nadie y, como el mundo sabe, entidad superconocida en todo el mundo mundial, en defensa de...adivínenlo. ES SU TOTEM, SU ÍDOLO Y LA RAZÓN DE SU SER.La lengua catalanufa.

Valoració:0menosmas
Per arg, fa mes de 9 anys

-1289: A la dedicatòria que fa Ramon Llull en un manuscrit seu que va lliurar al Dux de Venècia, Pietro Gradenigo, es pot llegir:

"Ego, magister Raymundus Lul, cathalanus"


("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)


-1309: Fragment de l'aprovació de la Doctrina lul·liana

"ad requisitionem Magistri Raymundo Lull Chatalani de Majoricis"

("Nueva Historia de la Isla de Mallorca y de otras Islas a ella adyacentes" de Joan Binimelis, Mallorca 1593. Traduïda de l'original català al castellà per Guillem Terrassa i impresa a la impremta Tous de Palma l'any 1927 per al diari "La Última Hora". Tom V, capítol I, pàg. 10)


-1365: Els diputats mallorquins escriuen al Cerimoniós: "Com los mallorquins e poblats en aquella illa sien catalans naturals, e aquell regne sia part de Catalunya...",

http://argumentari.blogspot.com.es/2009/02/referencies-sobre-la-llengua.html


-1390: Els jurats del regne de Mallorca ordenaven que "si alcun català robava gra de dia, lo fossen tallades les orelles; si el lladre era un catiu o cativa" se li augmentava el càstig. Si el robatori era durant la nit se'l condemnaria a la forca, "per qualsevol persona axí catalana, com catiu o cativa". Això demostra que el gentilici "català" es feia servir per a referir-se als repobladors cristians lliures, o als seus descendents, i per a diferenciar-los, dins la societat mallorquina, dels esclaus.

("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)

-1418: Anselm Turmeda es presenta ell mateix de la manera següent: "aquell fill d'Adam que està assegut sota aquest arbre és de nació catalana i nat a la ciutat de Mallorques i té per nom Anselm Turmeda".

("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)

Valoració:2menosmas
Per anticatalufet, fa mes de 9 anys

Victimismo fascistoide catalufoide

Valoració:0menosmas
Per folk, fa mes de 9 anys

Visca s' escola mallorquina!

Arruix feixisme pancatalanista de sa nostra escola!!

Valoració:-15menosmas
Per Pep, fa mes de 9 anys

L'atac el propia el nacisme catalanista, que amb sa seva llengua inventada a principis del segle XX es vol carregar les autentiques llengües que provenen de la llemosina: el valencià y les variants balears.

Valoració:-15menosmas
Per rater, fa mes de 9 anys

I encara hi ha gent d'Espanyistan que es demana per que aquests es volen anar?
Amb lo bé que els tractam, i lo bé que els estimam i el que ens agrada el seu idioma i cultura i fins i tot el parlam a la intimitat.
(és ironia, que els fatxes ho entenen tot al revés)

Valoració:21menosmas
Per Biodramina, fa mes de 9 anys

Boooooooooooring.........

Valoració:0menosmas
Per emigrante, fa mes de 9 anys

Notición.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente