lluvia ligera
  • Màx: 18°
  • Mín: 13°
14°

Sus a un nou curs anormal

Vídeo per fer una crida a la vaga d'aquest dilluns. | Assemblea Docents Illes Balears (Youtube)

Sus a un nou curs anormal, tot i les peticions d'alumnes, famílies, docents, directors i inspectors, perquè el d'enguany sigui un curs normal. El curs 2014-2015 serà el segon en què el Decret de Tractament Integrat de Llengües (TIL) que ha arraconat el català com a llengua vehicular a l'aula s'estén pels centres illencs. La implantació, segons l'Ordre de desplagament arribarà enguany a tot Infantil, Primària i 1r i 2n d'ESO.

La vaga indefinida que es convocà fa un any, continua activa i pel pròxim dilluns hi ha convocada una aturada massiva als centres de Mallorca i Formentera. Amb tot, el cos d'Inspecció educativa torna a estar sota mínims com fa just ara dotze mesos i a més de 65 centres penja des d'aquesta setmana un retrat de la consellera Joana Maria Camps com si fos el Felip V del col·lectiu docent.

La preocupació pel TIL i la seva aplicació, així com les retallades que han patit els centres continuen a l'ordre del dia als centres educatiu. L'IES Santa Maria comença el curs amb aules modulars instal·lades al mig de la via pública amb la incertesa de si la seguretat dels joves estarà cent per cent garantida. I a Alaró al CEIP Sant Bartomeu començaran aquest primer dia d'escola, a part de vestits amb la camiseta verda com a la resta de centres, protestant perquè la Conselleria no vol fer una escala d'incendis. Dels 27 milions d'euros de Fons Europeus que disposa per reparacions Educació els ha dit que no destinarà 80.000 euros a l'escala.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.