lluvia moderada
  • Màx: 17°
  • Mín: 14°
15°

El PI demana a Camps que reprengui el diàleg per assegurar el futur de l'educació

La consellera Camps s'enfronta al nou curs escolar amb una escassa dosi d'autocrítica. | J. Torres

Proposta per les Illes (el PI) aprofita l'inici del curs escolar per reclamar a la consellera d'Educació, Joana Maria Camps, que escolti els professionals del sector, per poder elaborar plegats i amb una veu autoritzada un “pla educatiu de futur”.

El segon curs d'imposició del TIL és també el de l'entrada en vigor d'una polèmica norma marc educativa de caràcter estatal; la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa del ministre Wert, que de facto just aplicarà en la seva totalitat la comunitat de Castella la Manxa, i que d'altres territoris ja han avisat que no fan comptes aplicar.

Sobre aquesta realitat a El PI manifesten que les lleis aprovades en solitari, com la LOMQE o el TIL, estan condemnades a “fracassar”, perquè parteixen d'una situació inicial massa inestable. Apunten que el mateix passa a les Illes amb el Tractament Integrat de Llengües impulsat pel Govern de José Ramón Bauzá, ferit de mort per la manca de consens amb la qual fou aprovat, i en aquest sentit, condemnat a desaparèixer quan canviïn les majories de govern.

Gran pacte
Per això, el partit presidit per Jaume Font demana, una vegada més, un gran pacte per l’educació que n’asseguri l’estabilitat a llarg termini, perquè “és inadmissible l'estat d'ansietat que es genera tant a les famílies com al cos docent, sotmesos a la voluntat del conseller de torn sense tenir en compte criteris pedagògics ni escoltar els professionals”.

En l’inici del darrer curs escolar de la legislatura, Proposta per les Illes reclama a la consellera Camps que es replantegi la seva actitud, ja que mai com ara s’havia viscut un enfrontament tan acarnissat amb el sector docent.

“Aquest govern no només ha obert velles ferides en matèria lingüística i ha trencat un dels grans consensos com era la Llei de Normalització, sinó que a més, ha ignorat les veus dels experts i ha deixat fora del debat la Universitat de les Illes Balears. Per això, el PI demana a Camps que culmini la seva tasca al capdavant d’Educació amb un gest de responsabilitat i sentit comú, s’assegui amb els docents i escolti les seves preocupacions”.

En cas que això no sigui possible, des del PI confien a contribuir a una nova majoria parlamentària sorgida dels pròxims comicis per reconduir la situació amb “seny, consens i visió de futur”.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan M. Gelabert, fa mes de 9 anys

Quina tudada de doblers haver de mantenir aquest personal.

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente