nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 14°
15°

El 65% dels centres de les Illes no han aprovat el nou projecte TIL

Just un terç del total es consideren adequats a la normativa, segons Inspecció Educativa

La negativa dels claustres implica que els nous projectes no es poden implantar ni dur a terme. | R.L.

El 65 per cent dels centres educatius de les Illes -234 en concret- començaran les classes el divendres 12 de setembre sense el nou projecte TIL (PTIL) aprovat per l’Administració. A més, just un terç del total -126- es consideren adequats a la normativa, segons la Inspecció Educativa.

Aquestes dades finals sobre aprovacions dels projectes TIL pel curs 2014 2015 han estat elaborades de forma conjunta per l’Assemblea de docents, l’Assemblea de docents de la concertada i els sindicats CCOO, FETE-UGT i STEI-i, amb dades corresponents a l’estat dels projectes de cada centre a finals del mes de juliol, just abans de la publicació de la norma que obligà a implantar-los encara que no s’hagin aprovat.

Per tipus de centre, els PTIL no validats per l’Administració i no adequats a la normativa vigent corresponen al 74 per cent dels centres concertats i privats de Mallorca -60 dels 81 existents-, i al 68,4% del conjunt de les Illes -65 dels 95 que hi ha-.

Pel que fa a l'escola pública, el 81,9% dels centres de Mallorca no el tenen aprovat -163 dels 199-, i a la resta de l'arxipèlag els que no tenen un PTIL adequat i aprovat són un 71,7% - 190 dels 265-.

Per als sindicats i els col·lectius de docents, es constata clarament que "la majoria de centres, privats i públics, no tenen els seus projectes TIL adequats a la normativa", i d'aquesta forma "no els poden implantar i dur a terme".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per ropit, fa mes de 9 anys

La meva filla és professora d'Institut. A parlat amb un futur alumne alemany Von....i aquest li ha respost en un perfecte català.
Li ha contat que els seus pares es mudaren a Londres, però quan pensaren venir a Mallorca i saberen que aquí es parlava català, a Londres ja el posaren a classes particulars amb una senyora catalana.
Com els espanyols, que duen 40 anys aquí i ni pruna. Però tampoc aprendrien ni francès a França, ni holandès a Holanda, ni xinès a Xina.

Valoració:13menosmas
Per cuac cuac, fa mes de 9 anys

Sí, de cuac-cuac-litat sobre tot!!

Valoració:-4menosmas
Per Clar i Català, fa mes de 9 anys

ANGLÈS SI, TIL NO. Tots sabem que així com esta pensat el TIL no és per saber anglès precisament.

Els PPancastellanistes volen un sistema educatiu de baix nivell per a crear incults i ignorants, tan ignorants que inclús ignorin la cultura i la llengua pròpia de les Illes Balears.

Volem una educació, en Català, pública i de cualitat.

Valoració:9menosmas
Per RES A NEGOCIAR AMB ELS RENEGATS, fa mes de 9 anys

NO HI HA RES A NEGOCIAR amb els feixistarros espanyols. Un anyet de llibres en foraster, explicació oral en català -com passa al centre on duc la meva filla-, boicot sistemàtic al nyarro adoctrinador espanyolista del TILufo foraster antimallorquí i, el proper curs, caiguda la quadrilla franquista del Consolat, DEROGACIÓ IMMEDIATA de l'arTILugio espanyolista i reimplantació immediata de les tres dècades de pau a les aules que va dur el DECRET DE MÍNIMS.

Valoració:8menosmas
Per xorrades, fa mes de 9 anys

Anglès si, til no? Això no té cap sentit! No hi ha cap relació! Quina estupidesa posar davant una pissarra que diu aquesta xorrada!

Valoració:-9menosmas
Per rater, fa mes de 9 anys

Uno, el otro, el de mas allá, el de mas acá...
Quina poca imaginació tenen aquests (aquest) becaris de fatxes

Valoració:6menosmas
Per A EL CORREO DEL ZAR, fa mes de 9 anys

Ets un poc cansino. Un auxiliar de conversa són 6 hores lectives setmanals a repartir a tot el centre. Si de l'any passat a aquest s'han duplicat els cursos afectats pel TIL, no han fet cap cosa extraordinària, han duplicat un recurs que queda igual d'insuficient que el curs passat.

En el meu cas particular, l'any passat tenia un auxiliar 1 hora cada 15 dies però als dos mesos va renunciar a la plaça i no en van enviar cap de nou.

Valoració:12menosmas
Per otro, fa mes de 9 anys

Si estos se hacen la picha un lio.

Valoració:-3menosmas
Per uno, fa mes de 9 anys

Entiendo que lo que dice la pizarra es que estos cabezones no quieren enseñar en castellano y catalán o todavia no se han enterado de lo que significa el TIL

Valoració:-2menosmas
Per EL CORREO DEL ZAR, fa mes de 9 anys

EL GOVERN DISPONDRÁ PARA EL CURSO 2014-15 DE 298 AUXILIARES DE CONVERSACIÓN MÁS (CON UN TOTAL DE 440), PARA LA APLICACIÓN DEL TRATAMIENTO INTEGRAL DE LENGUAS (TIL).

Valoració:-3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente