cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 14°
22°

Cristòfol Soler deixa el PP pels atacs a la llengua i la cultura pròpies

L'expresident del Govern i del Parlament, Cristòfol Soler, renuncia a la seva militància al Partit Popular de Balears per no sentir-se identificat amb la línia política de l'actual direcció, especialment pel que fa als atacs a la llengua i la cultura pròpies de les Illes.

"L'actuació del Govern de les Illes aquest darrers anys és un enfrontament acarnissat envers la nostra cultura, la nostra llengua, i en general un menyspreu als elements identitaris del nostre país", escriu l'exdirigent.

Així ho ha destacat Soler en una carta on reconeix que els pronunciaments de la direcció regional li causen una "incomoditat de cada vegada més evident", i veu que la sintonia amb el cap dels populars illencs és "gairebé nul·la".

Soler ha fet arribar la missiva aquest matí al president de la junta local del PP i batle d'Inca, Rafel Torres, en una reunió que s'ha produït a l'Ajuntament inquer. A la sortida, l'expresident ha afegit que "crec que en el PP hi ha més gent que pensa com jo, però no es mourà ningú".

El batle Torres, per la seva banda, s'ha mostrat sorprès per la renúncia i, encara que l'ha intentat convèncer perquè no se n'anàs, ha indicat que "l'expresident tenia la decisió presa i molt pensada".

A més, en declaracions als Matins de Catalunya Ràdio, l'expresident Soler ha destacat que la seva idea, per ara, no és militar a cap altra formació política, sinó que se n'anirà a casa seva.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per mallorquín, fa mes de 9 anys

otro dinosaurio político que se va al Pi a hacer bulto

Valoració:0menosmas
Per hohohó, fa mes de 9 anys

@ Ha! ha! ha!

Me río en tu cara: JAJOJAJOTA

Valoració:0menosmas
Per Ha! ha! ha!, fa mes de 9 anys

@Pau


ha

1 interj. [LC] Expressió usada per a acollir la nova d’una cosa que semblava no poder ésser.
2 interj. [LC] ha! ha! Expressió usada per a indicar satisfacció, triomf.
3 interj. [LC] ha! ha! [o ha! ha! ha!] Expressió usada per a imitar una riallada.

ja

1 1 adv. [LC] Des d’abans, no més tard, d’un temps determinat del passat, present o futur. Quan hi vam arribar, ell ja se n’havia anat. Quan hi arribarem, ell ja deurà ésser fora. Fa dos dies que els el vaig adobar, i ja el tornen a tenir espatllat.
1 2 adv. [LC] Davant d’un verb en present, expressa una acció immediata. Ja vinc! Ja ho fas?
1 3 adv. [LC] Davant d’un verb en futur, expressa la confiança en què una cosa s’esdevindrà. Ja ens veurem. Ja ho faré.
1 4 interj. [LC] Expressió usada, sovint irònicament, per a indicar que ens fem càrrec del que ens diuen, que hi assentim.
2 1 [LC] ja que loc. conj. Del moment que. Ja que en portes, dóna-me’n.
2 2 [LC] ja sia que loc. conj. Encara que.
3 [LC] ja... ja... loc. conj. Introdueix proposicions distributives.


(DIEC2)

Valoració:0menosmas
Per Aquí en català!, fa mes de 9 anys

Compatriotes:

Que no ens imposin, també en aquest fòrum, el LEPE (Lengua Española Propia de España...), també conegut a l'Aragó amb el nom de LAPOLLA (Lengua Aragonesa Propia de Otros Lindos Lugares de Aragón...) *. Deixem sense respondre ni valorar els comentaris escrits en "la llengua cooficial distinta del català" ** i si podem evitar de llegir-los, millor. Demostrem, amb fets, que aquí el foraster no és útil ni necessari o, dit d'una altra manera, no permetem que ningú -evidentment mal educat- pugui considerar el català com inútil i innecessari ni que pugui prescindir d'aquest idioma en el territori on és l'única llengua pròpia.

*S'ha d'advertir que aquestes denominacions no són un menyspreu a la llengua castellana ni tampoc als espanyols en general, sinó un "homenatge" adreçat només als espanyols que, avui (2-9-2014), continuen anomenant el català com -i això no és broma- LAPAO (segons ells: Lengua Aragonesa Propia del Área Oriental).

**Un altre "homenatge", aquest pic a en Rafel Bosch que va utilitzar aquesta fórmula per tal d'amagar el nom de la nostra llengua.

Valoració:3menosmas
Per mallorquin, fa mes de 9 anys

No me queda claro de qué "pais" habla este cretino en su carta. ¿Balears? ¿Inca? ¿Cataluña una, grande y libre?

Valoració:0menosmas
Per ´., fa mes de 9 anys

S´escriu "Habemus Papam" i "Ego te absolvo". Treure el Llatí del curriculum escolar és un disbarat.

Valoració:2menosmas
Per ¿Cuánto has ganado?, fa mes de 9 anys

Que diga este elemento cuánto se ha metido en la butxaca desde que es del Partido Popular. Sencillamente, pregunto. La tayectoria politica de este inquero no me interesa en absoluto, ya que me da asco. Ahora que se largue al PI, auténtico cementerio de elefantes y se encontrará con tres perlas de enorme brillo.

Valoració:0menosmas
Per res, fa mes de 9 anys

La gent que es conforma i coherent, se fa anfora del PPBULLIT corrupta i franquista de conveniencias.
Res vos quedarà dins aquesta PPorqueria.

Valoració:14menosmas
Per caterina, fa mes de 9 anys

Gràcies, senyor Soler per posar les conviccions i l'amor a la terra per damunt de les ambicions personals i l'afany de poder.

Valoració:27menosmas
Per Pau, fa mes de 9 anys

no vull dir lo que pens perque em fa pena aquest homenet... S´ha te tenir en compte que mai ha guanyat unes eleccions o ha obtingut un vot (es on zero a l´esquerra) no crec que estiguin molt preocupats al pp, es lleven una molestia de damunt... jajjjajjjaaja ara que escribi un llibret a veure qui el compra... jjajjjajjjaja

Valoració:-31menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente