nubes dispersas
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 6.86°

Manos Limpias denuncia Pujol per sis delictes després de confessar la fortuna a l'estranger

Pujol durant una conferència.

El sindicat Manos Limpias ha denunciat als jutjats d'instrucció de Barcelona l'expresident de la Generalitat de Catalunya Jordi Pujol per haver comès presumptament sis delictes després que divendres confessés que ha mantingut fons no declarats a Andorra des de l'any 1980.

La denúncia, a la qual ha tingut accés Europa Press, atribueix a l'excap del Govern català i president d'honor de Convergència i Unió un delicte fiscal, suborn, tràfic d'influències, blanqueig de capitals, prevaricació, falsedat en document públic i malversació de cabals públics.

El col·lectiu també demana al jutjat que dirigeixi l'acció penal contra l'esposa de Jordi Pujol, Marta Ferrusola, a la qual atribueix el paper de «còmplice i encobridora» dels delictes que s'imputen indiciàriament a l'exmandatari català, alhora que reclama la declaració davant del jutge tant del matrimoni com dels seus fills Jordi, Oriol i Marta.

«No és una herència»
Així mateix, l'excompanya de Jordi Pujol Ferrusola, María Victoria Álvarez, ha assegurat avui que els doblers que la família de l'expresident de la Generalitat havia dipositat a l'estranger tenen un origen diferent a l'argumentat per Pujol: «Falten més explicacions dels doblers, no és una herència».

En una entrevista a la cadena Antena 3, ha assenyalat que la fortuna de la família a l'estranger s'ha alimentat de «23 o 30 anys d'obra pública», i ha donat veracitat als informes de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) sobre els comptes a l'estranger de la família, que Álvarez ha xifrat en més de 100 milions d'euros.

Preguntada sobre si l'actual president de la Generalitat i líder de CiU, Artur Mas, estava informat sobre aquests comptes, l'exparella del fill de Pujol ha augurat que «les coses aniran sortint».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Jorge, fa mes de 9 anys

Madrizzz ens robaaaaa

Valoració:0menosmas
Per Marcel Bonveí, fa mes de 9 anys

Volem la independència i una regeneració democràtica. Una cosa va lligada a l'altre. No volem viure en un sistema que tolera i incentiva la corrupció massiva de les seves elits. Queda clar que hem de començar de zero i fer neteja a fons al nostre país. #9N2014

Valoració:3menosmas
Per Molt Honorable Pancateto, fa mes de 9 anys

ERC rechaza crear una comisión de investigación sobre los Pujol.

La izquierda debemos combatir a los corruptos y a quienes desde el parlament les amparan y protegen.

PODEMOS Y debemos combatir el fascismo pancatalanista.

Valoració:-1menosmas
Per Uffff!, fa mes de 9 anys

I ses màns brutes han demandat el PP, per els N cassos de corrupció dels quals "gaudeix"?

Valoració:8menosmas
Per Clar i Català, fa mes de 9 anys

Sóc tan català que tinc 4 milions amagats i no penso pagar impostos fins que Catalunya sigui independent. Jordi Pujol defraudant als qui defrauden i expolien.

Valoració:-2menosmas
Per Mariano Rajao sobres y sobresueldos, fa mes de 9 anys

Lo de Pujol deslegitima el independentismo... lo del Rey, Urdangarín, Bárcenas, Matas o Camps refuerza la unidad de España..

Soy No nacionalista por eso quiero la unidad de la nación española.

Valoració:1menosmas
Per No hablamos catalán, fa mes de 9 anys

Compatriotas:

Que los fascistas pancatalanistas no nos impongan el catalán estándar subvencionado por el partido corrupto de los Pujol. ( con el dinero de todos eso sií)

Que les quedé claro:
No hablamos catalán!,

La Pllataforma No Charrem Catalá ba naixe a Fraga l’11 de chuñ de 2008. Está conformada per entidáts, tan polítiques coma de diberses tendencies moderades coma no polítiques que tenen tamé coma obetibo defendre la cultura, lo patrimoni y les llengües de cada Comunidat Autónoma (aragonés, balenciá, catalá, aranés y balear) de l’antigua Corona d’Aragó, a l’igual que la llengua que les bincule, lo catellá u español, rechazán totalmén l’imperialismo nascut a través del concepto de Paísos Cataláns que pretén formá un territori de parla estándar catalana y que actualmen promocionen intentán formá partíts politics pancatalanistes de diversa tendencia política inclluída la extrema dreta. Lo mobimén e tamé conegut coma Pancatalanismo, un mobimén que trate de rescriure la historia de la Corona d’Aragó.

Valoració:1menosmas
Per Aquí en català!, fa mes de 9 anys

Compatriotes:

Que no ens imposin, també en aquest fòrum, el LEPE (Lengua Española Propia de España...), també conegut a l'Aragó amb el nom de LAPOLLA (Lengua Aragonesa Propia de Otros Lindos Lugares de Aragón...) *. Deixem sense respondre ni valorar els comentaris escrits en "la llengua cooficial distinta del català" ** i si podem evitar de llegir-los, millor. Demostrem, amb fets, que aquí el foraster no és útil ni necessari o, dit d'una altra manera, no permetem que ningú -evidentment mal educat- pugui considerar el català com inútil i innecessari ni que pugui prescindir d'aquest idioma en el territori on és l'única llengua pròpia.

*S'ha d'advertir que aquestes denominacions no són un menyspreu a la llengua castellana ni tampoc als espanyols en general, sinó un "homenatge" adreçat només als espanyols que, avui (28-7-2014), continuen anomenant el català com -i això no és broma- LAPAO (segons ells: Lengua Aragonesa Propia del Área Oriental).

**Un altre "homenatge", aquest pic a en Rafel Bosch que va utilitzar aquesta fórmula per tal d'amagar el nom de la nostra llengua.

Valoració:7menosmas
Per Oleguer, fa mes de 9 anys

Visca Pujol y Visca Catalunya. Ahora más que nunca reafirmamos nuestros principios fascistas: tierra, raza y lengua.

Valoració:-1menosmas
Per Miquelet, fa mes de 9 anys

Emilio Botín i la seva família, José María Aznar; Dolores Cospedal; Rodrigo Rato; Narcís Serra; Eduardo Zaplana; Miguel Boyer; José Folgado; Carlos Solchaga; Josep Piqué; Rafael Arias-Salgado; Pío Cabanillas; Isabel Tocino; Jordi Sevilla; Josu Jon Imaz; José María Michavila; Juan Miguel Villar Mir; Anna Birulés; Abel Matutes; Julián García Vargas; Ángel Acebes; Eduardo Serra; Marcelino Oreja, són alguns dels 569 espanyols que dipositaven els seus diners en l'estranger sense que aquest fos declarat a Espanya.

Així ho assegura una informació publicada pel rotatiu més prestigiós del món, The New York Times, en una sèrie d'articles sobre el president del Banc Santander, Emilio Botín.

En l'últim capítol que ha vist la llum d'aquest serial versa sobre l'ocultació per part d'Emilio Botín i de la seva família d'uns comptes secretes establertes des de la Guerra Civil a la banca HSBC.

. Entre ells hi havia ni més ni menys que 569 espanyols, incloent a Emilio Botín i la seva família, amb grans noms de la vida política i empresarial com els citats en la introducció.

Valoració:13menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente