muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
16°

El PSIB demana que el Consell de Mallorca aboni les rendes mínimes d'inserció que té pendents

5536
El PSIB-PSOE presentarà en el ple del Consell de Mallorca una moció per exigir l'abonament de les rendes mínimes d'inserció. | Arxiu

El PSIB-PSOE presentarà en el ple del Consell de Mallorca d'aquest dijous una moció per demanar que la institució insular accepti i aboni les demandes per la Renda Mínima d'Inserció, que té pendents, en un màxim de tres mesos. Els socialistes també reclamaran que es prorroguin aquestes ajudes a les persones que més ho necessiten.

Jaume Garau, portaveu socialista insular, ha defensat aquesta iniciativa com “una necessitat perquè el 2013 varen augmentar en 1.900 les famílies que tenen tots els seus membres a l'atur de les quals només un 5% del total reben la renda mínima”.

El portaveu socialista ha recordat que la institució insular no concedeix cap pròrroga d'aquesta prestació a titulars d'un sol membre o a qualsevol família (després d'una primera pròrroga). “Amb la situació de creixent pobresa reclamam que el Consell prorrogui aquesta renda a tots i totes les que ho necessitin, previ informe dels treballadors socials municipals”, ha avançat Garau.

El socialista, a més, ha argumentat que el Consell és el que ha de gestionar aquestes ajudes però l'encarregat del seu finançament és el Govern. Per aquest motiu, els socialistes insten a la institució insular a sol·licitar al Govern Bauzá els “fons necessaris” per finançar aquestes rendes que, segons els seus comptes, ascendeixen a 9 milions d'euros.

Garau, finalment, ha insistit en què “l'índex de cobertura d'aquesta renda a Balears és molt inferior a la mitjana espanyola, i atès que la situació de pobresa a Mallorca és cada vegada pitjor, creim que es fan necessaris més recursos d'aquest tipus”.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.