cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 14°
13°

El PSIB denuncia que amb el PP “vivim un procés de cronificació de la pobresa”

5381
Garau i Obrador han reclamat una major cobertura de les demandes dels col·lectius més vulnerables de Balears. | P.C./X.G.Z

El PSIB-PSOE ha presentat aquest dissabte el document #1anypelcanvi amb el que vol “tornar a donar respostes a les demandes dels col·lectius més vulnerables a Balears, els grans oblidats de la 'recuperació' del PP de Bauzá”.

Els socialistes consideren que els tres anys del govern Bauzá han deixat palès “l'empitjorament de les condicions de vida de la majoria de la societat balear”. Asseguren que les retallades, els estralls de la crisi i la inacció social del PP han augmentat la desigualtat social i han produït “un procés de cronificació de la pobresa”.

Conxa Obrador, diputada socialista, ha asseverat que el govern Bauzá “ha destruït conscientment les bases de l'Estat del Benestar, que protegia els més vulnerables”. “El PP ha volgut construir un nou model de societat on només aquells que tenen poder adquisitiu puguin accedir als serveis essencials, un fet que fomenta la desigualtat social i que els ciutadans no puguin gaudir d'igualtat d'oportunitats”, ha afirmat.

Obrador s'ha referit a les dades de Càrites Balears que ha detectat una pujada, fins a un 27,3%, de llars de les Illes es troben en situació d'exclusió social. És a dir, unes 115.000 persones que es troben en una situació vulnerable. La diputada ha afegit que aquest col·lectiu està format majoritàriament per “aturats de llarga durada sense prestació i que, per tant, tenen dificultats o incapacitat per afrontar qualsevol tipus de despesa bàsica de manutenció”.

En aquest sentit, la diputada creu que “darrere del triomfalisme de la recuperació econòmica anunciada pel PP s'amaga la realitat de dues línies divergents entre aquella minoria que es beneficien de les reformes per augmentar les seves fortunes, i aquells que han vist com aquestes reformes els han fet esfumar els seus drets laborals, delmar els salaris, degradar l'educació dels menors l'atenció sanitària i els serveis socials”.

Desigualtat social
Per part seva, Jaume Garau, portaveu socialista al Consell de Mallorca, ha confirmat la davallada de serveis que reben els ciutadans de l'Illa. En aquest sentit, ha criticat que el pressupost de L'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS) “és el mateix des de l'any 2011 (135 milions d'€) no s'ha avançat gens, mentre que les situacions socials de pobresa i desigualtat si que ho han fet”.

Garau ha destacat “l'augment de les demandes ateses i de les famílies nombroses, però en canvi no han pujat en la mateixa mesura els programes de l'IMAS per a menors, i s'han eliminat altres de dedicats a immigrants”. També ha considerat que “s'han abandonat iniciatives de suport a entitats socials i les persones discapacitades que s'han beneficiat de programes d'inserció laboral han disminuït, així com les beneficiàries d'ajudes econòmiques”.

El portaveu insular considera que l'IMAS “no ha eliminat duplicitats clares com són l'atenció a la drogodependència, però en canvi ha acabat amb els programes en relació als immigrants”. A més, ha criticat que l'institut mallorquí “no ha afrontat temes clau” com el de “l'augment de la pobresa infantil, la cobertura i dotació de places de residències per a persones majors i la gestió de la dependència”.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per I doncs, fa mes de 9 anys

Però als que comanden els és bén igual, veure infants que passen fam i pares de família demanant unes monedes, per comprar un poc de pa i de llet. Els s´han ficat díns el caparrot que això és un miratge, que no és real, i que ja hem sortit de la crisi i tots nadam dis la abundància.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente