algo de nubes
  • Màx: 16.31°
  • Mín: 7.61°
16°

L'oposició reclama un ple estival al Parlament per parlar d'educació i prospeccions

5320
Els portaveus de l'oposició, Biel Barceló (MÉS) i Francina Armengol (PSIB), a la compareixença davant els periodistes. | PSIB

Els grups de l'oposició al Parlament, PSIB i MÉS, han registrat aquest dilluns la petició de convocatòria d'un ple extraordinari perquè el Govern «no estigui tres mesos» sense donar explicacions sobre diferents temes com el conflicte educatiu, les prospeccions, la privatització d'AENA o la possibilitat d'obrir els menjadors escolars a l'estiu.

Els portaveus d'ambdós grups, Francina Armengol i Biel Barceló, han considerat conjuntament que aquestes matèries d'«absoluta actualitat» necessiten que el Govern «doni explicacions».

A més, amb la convocatòria d'aquesta sessió, que s'abordarà a la Diputació Permanent del dimecres, l'oposició podria dur a terme la seva acció de control a l'Executiu. «No és de rebut tenir un Govern que durant tres mesos no dóna la cara», ha dit Barceló, qui ha indicat que aquests temes són d'una importància suficient «com per a no esperar al setembre».

Quant als temes proposats pel PSIB, Armengol ha explicat la importància d'abordar el conflicte educatiu «provocat per Bauzá» ara que els centres educatius estan votant els projectes educatius del Tractament Integrat de Llengües (TIL).

A més, ha recordat que Jaume Sastre duu 40 dies en vaga de fam i, per tant, es troba en una situació «límit». Armengol ha criticat que a Bauzá no se li vegi «ni un besllum d'humanitat amb aquest tema i l'ha acusat d'estar «destrossant una generació de joves».

Un altre dels temes que abordaran en el ple que han demanat és sobre la privatització d'AENA. «Defensam la titularitat pública amb cogestió» ha dit abans de recordar que els aeroports de Balears tenen una «gran viabilitat» i generen beneficis. «No entenem que l'objectiu sigui passar a mans privades», han assegurat.

També preguntaran sobre les prospeccions ja que entre setembre i novembre sortirà la declaració ambiental i encara no hi ha «ni data» de la reunió que Bauzá va dir que faria amb la vicepresidenta del Govern.

Mentre, Barceló ha plantejat que també preguntaran sobre temes educatius ja que «és hora que el diàleg es tingui en compte» i que ja fins a dins del PP «li diuen que faci algun gest». «L'immobilisme del PP és injustificable», ha afegit.

«No és possible que el Parlament romangui tancat i només s'obri quan li interessi al PP», ha afirmat Armengol, qui ha advocat per que la Cambra sigui «la casa plural de tots» i no demostri la seva «total submissió» als populars. En aquest sentit, la socialista ha avançat que quan governin modificaran el reglament del Parlament perquè no hi hagi «preguntes d'autobombo» i perquè els ciutadans puguin participar amb l'objectiu que la Cambra no estigui «allunyada» de la societat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Preu per preu, fa mes de 9 anys

Podeu demanar, exigir o el que vulgueu, no vos faran p... cas. Són sords, cecs, però no muts. En canvi sí que tenen una diarrea mental crònica, doiuda i cínica.

Valoració:0menosmas
Per Tomeu, fa mes de 9 anys

Però que diuen ????
Si han d'estar de vacances.
Que han de dir, si no han dit res de tot l'any.
Ja sabeu, "Tienen mayoria", Toma morenoooooo !!!!!

Valoració:1menosmas
Per joan, fa mes de 9 anys

Son mas pesados que una vaca en brazos.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente