muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
20°

El príncep Felip serà proclamat rei el 18 de juny

Imatge del príncep i del rei aquest dimarts després de fer-se pública l'abdicació. | SERGIO PEREZ

Les Corts Generals preveuen que la proclamació de Felip de Borbó i Grècia com a nou rei d'Espanya tingui lloc al Congrés el pròxim 18 de juny, segons els càlculs provisionals que maneja la Mesa de la Cambra Baixa a l'espera que la Junta de Portaveus posi data al debat del projecte de llei que regula l'abdicació de Joan Carles I.

La Mesa del Congrés ha qualificat aquest dimarts el projecte de llei que regula l'abdicació del rei i l'ha elevat a la Junta de Portaveus perquè posi data al seu debat en sessió plenària, ja que el Govern ha demanat que es tramiti amb urgència.

El projecte de llei ha estat aprovat pel Consell de Ministres aquest dimarts al migdia ia primera hora de la tarda ja ha estat admès a tràmit a la Mesa del Congrés, la reunió setmanal s'havia endarrerit unes hores per donar temps a l'arribada del text a la Cambra Baixa.

L'òrgan de govern de la institució ha pres nota de la petició del Govern per tramitar el projecte pel procediment d'urgència i l'ha remès a la Junta de Portaveus que es reuneix a continuació i que ha de decidir el calendari del seu debat.

Fonts parlamentàries mantenen la previsió que el projecte de llei sigui debatut i aprovat en lectura única la setmana que ve al Ple del Congrés, presumiblement dimecres, per després remetre immediatament al Senat, que al seu torn preveu incloure en l'ordre del dia de la seva sessió plenària que comença el dia 17.

I una vegada que les Corts aprovin el text i es publiqui, es podrà procedir a la proclamació del príncep d'Astúries com a nou rei d'Espanya. Tot i que la data no és definitiva, ja que tot s'ha de coordinar amb La Zarzuela, es maneja la previsió de celebrar aquesta solemne sessió el mateix dia 18, vigília de la festa del Corpus.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Vicenç Ramoneda, fa mes de 9 anys

Franco es revelà contra la República espanyola assassinant milers de persones i imposà la monarquia que ningú votà! Que han de fer els espanyols? Fotre una guerra civil per recuperar la República legítima? No es millor que puguin decidir democràticament si República o democràcia?

Valoració:2menosmas
Per INDEPENDÈNCIA, fa mes de 9 anys

Monarquina forastera? Ni fu ni fa...
República forastera? Ni fu ni fa...
INDEPENDÈNCIA MALLORQUINA? ME FA ENRAVENAR!

Valoració:7menosmas
Per Berenguer, fa mes de 9 anys

A partir d'ara "anar a Can Felip", ho farem amb més ganes!

Valoració:1menosmas
Per NO MÉS PARÀSITS, fa mes de 9 anys

referèndum per a la república ja!!!

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente