lluvia ligera
  • Màx: 15.4°
  • Mín: 7.22°
10°

L'independentisme català vol impedir que el relleu a la prefectura de l'Estat malmeti el procés

Concentració amb estelades. | Efe
L’independentisme català ha estat molt atent durant les últimes hores a la notícia de la renúncia del rei Joan Carles, confiant que el relleu al capdavant de la prefectura de l'Estat pugui derivar en una nova situació que afavoreixi els interessos del procés sobiranista.
 
A banda de les manifestacions i concentracions que es produïren en la jornada d'ahir a moltes viles i localitats catalanes, amb un bon nombre de ciutadans al carrer a favor de la república catalana, convocats per entitats com Esquerra Republicana, la CUP o Procés Constituent, altres pronunciaments animaven d'una forma més "directa" a no baixar la guàrdia en un moment que consideren crucial. 
 
És el cas de Catalunya Acció, organització encarregada en el passat de preparar l'esbroncada a l'himne espanyol a diverses finals de la Copa de futbol que duia el nom del rei Joan Carles, i a les quals el monarca hi assistia personalment.
 
Des d'aquest sector qualificaren la figura del rei de "desacreditada", i consideraren la seva abdicació com una oportunitat per obrir una “segona transició” que refermi els lligams entre Catalunya i Espanya, quelcom que rebutgen.
 
'Evitar el divorci'
Deixant de banda la renovació de la institució, creuen que el clima independentista al Principat fou la "raó fonamental" del canvi de titular de la Corona espanyola, un moviment a la despeserada, tenint en compte la "degradada" imatge de Joan Carles, que l'incapacitava per a evitar el divorci entre Catalunya i Espanya.
 
"Cal que l’independentisme català faci visible la seva oposició i rebuig a la coronació de Felip, sobretot quan es produirà amb el nom de Felip VI justament 300 anys després que un altre Felip de nefasta memòria per a la nostra nació ens va sotmetre per la força de les armes".
 
"La causa de la independència de Catalunya està per damunt de borbons i republicans espanyols. Els uns i els altres sempre han estat en contra de la nostra llibertat com a poble", destacaren.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Aquí, en català!, fa mes de 9 anys

Compatriotes:

Que no ens imposin, també en aquest fòrum, el LEPE (Lengua Española Propia de España...), també conegut a l'Aragó amb el nom de LAPOLLA (Lengua Aragonesa Propia de Otros Lindos Lugares de Aragón...) *. Deixem sense respondre ni valorar els comentaris escrits en "la llengua cooficial distinta del català" ** i si podem evitar de llegir-los, millor. Demostrem, amb fets, que aquí el foraster no és útil ni necessari o, dit d'una altra manera, no permetem que ningú -evidentment mal educat- pugui considerar el català com inútil i innecessari ni que pugui prescindir d'aquest idioma en el territori on és l'única llengua pròpia.

*S'ha d'advertir que aquestes denominacions no són un menyspreu a la llengua castellana ni tampoc als espanyols en general, sinó un "homenatge" adreçat només als espanyols que continuen, avui (3-6-2014), anomenant el català com -i això no és broma- LAPAO (segons ells: Lengua Aragonesa Propia del Área Oriental).

**Un altre "homenatge", aquest pic a en Rafel Bosch que va utilitzar aquesta fórmula per tal d'amagar el nom de la nostra llengua.

Valoració:-1menosmas
Per Biodramina, fa mes de 9 anys

@escardapenyes

Tú no eras canelon?
Qué narices te importa entonces lo que pasa o deja de pasar en España, tontito?

Valoració:-1menosmas
Per Bosquimà, fa mes de 9 anys

El relleu afectarà el procés independentista per poc que agradi ja que difícilment es quedarà en un acte protocol·lari.

Ara la perspectiva és diferent. Ja em pogut veure tots multitud d'estelades i tricolors juntes en les manifestacions.

No es pot esperar de la Corona la ineptitud demostrada pel Govern de l'Estat.
Entra en joc una nova variable que sens dubte mourà el taulell i que si es planteja com un possible canvi de règim tindríem el full de ruta de la Generalitat completament descol·locat.

Fins i tot el diputat Sr. Tardà digué al Congrés dels diputats que les aspiracions nacionals de Catalunya dins una Espanya republicana serien d'una altra manera.
O sigui que ara el protagonisme ha canviat de bàndol, agradi o no.
La perspectiva d'una Espanya Republicana ho canvia tot. El trofeu és major però sent realistes, està més lluny.
La jugada és mostrar la tricolor suficientment per desenfocar el procés sense que arribi a substanciar-se com alternativa. Tot durant aquests pocs mesos previs a la data prevista per la consulta.
Ara si que l'independentisme té en front un rival hàbil.

Sort que hi hagi, encara que posat a triar millor una República Federal de pobles germans i lliures que una Catalunya que ens deixi tots sols davant les hordes mesetàries i els seus governants tronats que tant mal estan al nostre jovent i el nostre territori.

Valoració:-1menosmas
Per escardapenyes, fa mes de 9 anys

De Felip a Felip va = O.
De Felip V a Felip VI va un, pero el resultat es O, s'omplen la boca de que defensan les llibertats, si de veras volguessin això,donarian veu i vot al poble.

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente