muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
16°

ERC reclama consultar la ciutadania sobre el sistema de govern

Esquerra Republicana a Mallorca ha reclamat avui la celebració d'una consulta perquè el sistema de govern sigui triat mitjançant les urnes.

«Ara no és el moment de successions sanguínies, sinó d'urnes i vots», ha indicat el president d'aquesta formació política, Joan Lladó, per a qui l'abdicació del rei és la «conseqüència del desastre del bipartidisme». Un sistema institucional que ha vist trontollar l'alternança de poder entre els dos partits majoritaris, en l'última cita electoral.

Aquests termes són ben coincidents amb els exposats per Esquerra a nivell estatal. Seguint les paraules de la portaveu Anna Simó, no s'espera cap canvi en la relació Catalunya-Espanya, perquè «s'obvia» el debat sobre la forma d'Estat sense que els ciutadans puguin optar per una república.

«Tot està lligat i ben lligat», segons el parer dels republicans. La portaveu independentista creu que després de «l'aparent renovació en la prefectura de l'Estat i la modernització de la figura de la monarquia que representa l'abdicació, s'obvia el debat sobre la forma d'Estat, i es promou un procés de substitució des de les institucions sense comptar amb la participació dels ciutadans».

«La renovació -ha recalcat- no obeeix a una elecció popular sinó a un procés basat en la dinastia i en l'herència d'un títol», i ocorre, ha recalcat, «en un moment en el qual el bipartidisme a Espanya està en reculada i en el qual ambdós partits, PP i PSOE, sofreixen una evident falta de credibilitat».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.