algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
18°

El Govern, disposat a arribar als tribunals per a aturar les prospeccions

5115
Cabrer destaca el compromís de Bauzá d'impedir els treballs prospectius a prop de les costes balears. | Joan Torres.

La portaveu del PP al Parlament, Mabel Cabrer, reiterà ahir un pic més que el Govern Bauzá està disposat a recórrer als tribunals si finalment Madrid aprova els sondejos per cercar hidrocarburs en aigües de l'arxipèlag.

La també diputada autonòmica es mostrà contundentment en contra de les prospeccions en roda de premsa, reiterant que el seu partit a Balears vol que el projecte quedi en suspens definitivament.

En aquest sentit, Cabrer assegurà que aquesta mateixa postura la plantejarà el president del Govern, José Ramón Bauzá, en la reunió que mantindrà a Madrid aquesta setmana amb la vicepresidenta del Govern central, Soraya Sáenz de Santamaría per parlar de les prospeccions.

En aquest context, Cabrer aprofità per tornar a recordar que els projectes prospectius van ser concedits pel govern socialista de José Luis Rodríguez Zapatero l'any 2010, i que en aquests moments, el permís definitiu per a portar-los a terme depèn dels informes mediambientals que està realitzant el Ministeri.

Dubtes
Per la seva banda, el portaveu adjunt del PSIB-PSOE, Vicenç Thomàs, qüestionà la gestió del president balear en la problemàtica de les prospeccions. Sobre això, la cap de l'oposició, la socialista Francina Armengol, preguntarà avui a Bauzá al Parlament, si creu que està fent «el que toca» per a paralitzar les prospeccions a la Mediterrània, afirmant que tant la societat balear com el Parlament s'han pronunciat de «manera clara» sobre sondejos i prospeccions.

En el cas dels econacionalistes de MÉS, el seu portaveu al Parlament, Biel Barceló, declarà avui que «des del principi» el seu grup té «claríssim que el senyor Mariano Rajoy vol prospeccions a Canàries i Balears».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Josegorron, fa mes de 9 anys

I per garantisd els ingresos amb fons públics de la farmacia del presi...

Valoració:1menosmas
Per Tomeu, fa mes de 9 anys

Res farà.
Comèdia.
Tant aquest com els hotelers, acataran servilment sí bwana sí bwana les ordres que els imposarà la metròpoli espanyola.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente