algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
18°

Bauzá elogia la tasca del rei Joan Carles per la democràcia espanyola

El president de Balears, José Ramón Bauzá, ha expressat avui «absolut respecte» per la decisió del rei de renunciar al tron en favor del Príncep Felip i ha agraït la «intensa dedicació» del monarca en aquests gairebé 40 anys de regnat.

Bauzá, que ha acudit avui a l'acte commemoratiu del 170 aniversari de la fundació del Cos de la Guàrdia Civil, ha dit en declaracions a la premsa abans de començar l'esdeveniment, que és necessari avui «reconèixer públicament» la tasca del rei «per la seva gran contribució» a què Espanya pugui gaudir de la democràcia actualment.

Així mateix, el president balear s'ha mostrat agraït també per «la passa que el Príncep Felip farà d'aquí uns dies assumint la Prefectura de l'Estat», i de qui ha dit que és una persona «absolutament formada i preparada».

Ambaixador de les Illes
En línia similar s'ha expressat el PP balear, que ha agraït al rei que hagi estat «el millor ambaixador» que la comunitat podia tenir en haver fet de Balears un «mirall nacional i internacional» afavorint que viatgessin fins a les illes figures com Bill Clinton, Carles d'Anglaterra o Diana de Gal·les.

Així s'ha manifestat la portaveu del PP al Parlament, Mabel Cabrer, qui ha agraït també al monarca el seu «intens treball com referent en la constitució de la democràcia a Espanya», així com la «consolidació» d'aquesta en «moments crítics» com va ser el cop d'estat del 23F. Segons ha dit, la seva figura «va ser fonamental per a garantir la continuïtat del sistema democràtic» i ha estat «un referent en la garantia de drets i llibertats consolidats».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.