nubes dispersas
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
21°

Esquerra Republicana s'incorpora a MÉS

El Consell de direcció Política del PSM-Entesa ha aprovat la incorporació d'Esquerra Republicana amb el 80,5% dels vots a favor.

Esquerra República s'incorpora, definitivament, al PSM-Entesa i, per tant, a MÉS per Mallorca. El Consell de Direcció Política del partit liderat per Biel Barceló ha aprovat aquest dissabte a Algaida, amb el 80,5% dels vots a favor, el document que estableix l’entrada de la formació que dirigeix Joan Lladó a la federació nacionalista. Així per tant, Esquerra se suma a la coalició ecosobiranista.

En el cas d'Esquerra Republicana, la decisió de la seva assemblea de novembre va ser ratificada per unanimitat per l'assemblea executiva celebrada dimecres. Tal com es va acordar el passat octubre, les dues formacions han treballat per assolir “la confluència orgànica del mallorquinisme polític de signe progressista i sobiranista”.

Les formacions, a més, asseguren que el seu objectiu és "fer avançar i créixer l’esquerra del país, per blindar una alternativa forta, coherent i amb projecte de futur, que faci front a les polítiques del PP i al bipartidisme empobridor". Aquest document inclou també el reconeixement mutu entre el PSM-Entesa i Esquerra "com a referents del sobiranisme progressista als seus respectius territoris".

En l'àmbit de Mallorca, amb la incorporació d’Esquerra, la Federació passarà a denominar-se PSM-Entesa-Esquerra Republicana. A més dels dos partits, hi formen part dues formacions locals: Assemblea per Sant Joan i Unió d’Independents d’Artà.

D’altra banda, el document aprovat dissabte pels nacionalistes preveu que la formació republicana formi part del projecte de MÉS per Mallorca en tant que membre de ple dret de la Federació. Amb tot, MÉS té previst donar compte d’aquesta incorporació a l’Assemblea que se celebrarà el dissabte 7 de juny, cita en la qual es debatrà i aprovarà el reglament de primàries.

Enfortir el projecte
Biel Barceló, secretari general del PSM-Entesa, ha destacat que l'acord suposa “sumar forces i voluntats per tal d’enfortir el projecte de MÉS”. Joan Lladó, president d'Esquerra Republicana, ha assegurat, per part seva, que la “unió ha de ser l'eina per construir una democràcia real i per poder acabar exercint el dret a decidir a Mallorca”.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per mallorquín, fa mes de 9 anys

si, si, jausito, lleváis con este cuento toda la vida... y seguís siendo los mismos frikis de siempre

Valoració:0menosmas
Per jauset, fa mes de 9 anys

Tranquil, gonella, no llencis les campanes al vol. Us queda el temps d´un Telenotícies..., i sense anuncis .... Després a somicar per es teu talibán.

Valoració:2menosmas
Per mallorquí, fa mes de 9 anys

2 gonelles + 1 foraster = PP = Majoria absoluta

has de tornar a s´escola, catalanet...

Valoració:0menosmas
Per jauset, fa mes de 9 anys

@ es mallorquí.
T´has equivocat de classe. No eren mates, era política. En tot cas seria 2 gonelles + 1 foraster = PP. Ja es veu com tot quadra.

Valoració:5menosmas
Per mallorquí, fa mes de 9 anys

4 gatos + 1 gato = 5 gatos.

Avançam!!!

Valoració:-1menosmas
Per MÉS pel canvi, fa mes de 9 anys

Gran notícia. Cada pic som MÉS per Mallorca, MÉS per sa llengua, per sa educació, sanitat, per sa economia. Cada pic sumam més gent per enfortir les Illes Balears enfront les agressions de Madrid i dels seus sicaris polítics que ens voldrien enterrar en fems, que volen matar sa llengua i expoliar les Illes Balears en benefici de Madrid.

Les properes eleccions o feim fora a aquesta gentussa del PP o desapareixem com a poble.

Per això cada dia som MÉS per Mallorca!

Valoració:7menosmas
Per mallorquí, fa mes de 9 anys

Arruix feixistes pancatalanistes de sa nostra terra!
Sempre mallorquins, mai catalans!!

Valoració:-8menosmas
Per SI-SI #, fa mes de 9 anys

Bona noticia
Ara voreu com es PPcorrupta llevarà es potecari que ja està cremat, i mos durà es jutge Lopez del Tribunal Constitucional que l'enganxaran gat,sense casc, i passant el semàfor vermell en moto, oooleeeeee, per destruir les forças d'esquerra.
Pero el millor, es curriculum, columnista de "La Razon" militant PP, de les FAES, tertulià de INTERECONOMIA, i declaracions antiestatut i drets homosexuals, oooleee, això es justicia "Española".

Valoració:8menosmas
Per Qualsevol, fa mes de 9 anys

PSM-Entesa-Esquerra Republicana? I perqué no Esquerra Republicana de Catalunya si és el seu nom? Perqué treuen lo de Catalunya?

Valoració:0menosmas
Per Bén cert, fa mes de 9 anys

El proper Govern estarà presidit per aquesta formació nacionalista. Ja ho veuràn.

Valoració:13menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente