algo de nubes
  • Màx: 13.6°
  • Mín: 7.77°
13°

Llum verda a les prospeccions de Repsol a Canàries

El Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient ha resolt de forma favorable la Declaració d'Impacte Ambiental (DIA) del 'Projecte de perforació de sondejos exploratoris en els permisos d'investigació d'hidrocarburs Canàries 1 a 9', que s'enclava en una zona que ha estat proposada per ser designada espai de la Xarxa Natura 2000 i Lloc d'Interès Comunitari (LIC) marí per la seva importància ambiental.

Així, la DIA assenyala que els sondejos d'investigació, perquè Repsol pugui valorar l'existència d'hidrocarburs a la zona, es realitzaran mitjançant un vaixell de posicionament dinàmic situat a uns 60 quilòmetres de les costes canàries. L'operació consistirà a prendre mostres de roca o fluids.

Segons ha informat aquest departament, el projecte avaluat «en aquesta fase no implica en cap cas l'extracció de petroli» i, en el cas que el promotor, és a dir, Repsol, vulgui treure hidrocarburs en aquest lloc, haurà de presentar un nou projecte que també s'ha de sotmetre a un nou procediment d'Avaluació Ambiental.

La DIA aprovada reconeix que el projecte té «una sèrie d'impactes » preveu la realització del sondeig i inclou mesures «preventives i correctores». En concret, s'han analitzat mesures de control de fonts lumíniques , soroll i rebles i llots procedents dels sondejos.

A més, l'autorització inclou també una sèrie de mesures correctores per «garantir la no afecció» a la Xarxa Natura 2000 ni als espais proposats com a Llocs d'Interès Comunitari (LIC) marins.

El Ministeri ha conclòs en la seva declaració que «no es produiran impactes adversos significatius» sempre que el promotor , en aquest cas Repsol, adopte les mesures correctores previstes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per bernadet, fa mes de 9 anys

Res de nou. Tot cercant un retir daurat per a quan el poble els engegui, al consell assessor de qualque empresa energètica.
Així també jo cavaria, sense passar pena, la meva tomba política.

Valoració:1menosmas
Per jbm, fa mes de 9 anys

I el PP votant-hi a favor i en Cañete que té interessos a petrolieres.
Si governen sense tenir en compte es nostres interessos s'única sortida que queda es declara sa independència.

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente