cielo claro
  • Màx: 17.61°
  • Mín: 10.26°
13°

Un docent en vaga insta Bauzá a «reaccionar» i aturar la protesta de Sastre

Segueix el degotís de persones que se solidaritzen amb Jaume Sastre, en aquest cas, l'assemblea del col·legi Pius XII de Palma. | Assemblea de Docents

Llorenç Galmés, el professor de l'IES Santa Margalida que a principis de setmana decidí reactivar pel seu compte la vaga indefinida, ha adreçat aquest dimecres una carta a nom del president Bauzá on li sol·licita que "reaccioni" i reprengui "personalment" les negociacions amb els sindicats i l'Assemblea de Docents, com a mitjà per a reconduir el conflicte a les aules i posar punt a la vaga de fam de Jaume Sastre.

En la missiva, el docent demana disculpes a tots aquells a qui hagi pogut perjudicar amb la decisió de fer vaga, especialment als seus alumnes, ara que assistim a la recta final del curs.

Tanmateix, explica que "m'era molt difícil anar a treballar pensant que un company de feina es troba en vaga de fam des de fa molts dies i veure com el meu president mira cap a una altra banda".

En aquest sentit, queda clar que l'acció de protesta de Sastre ha motivat l'escrit i la decisió de tornar a les aturades, però en canvi, el to de les paraules cap a Bauzá no està marcat per l'oposició frontal. Així, el professor s'adreça al mandatari "des de l'humiltat i el respecte", i apel·la a la seva "humanitat" per reclamar-li que s'assegui a parlar amb els docents que no accepten la seva política educativa.

"Pensa que només et demanam que parlem, i és parlant que la gent s'entén. No cal que ens posem d'acord en tot, però sí en uns mínims que ens permetin avançar", assegura, abans d'expressar que "necessit creure que visc en un país on tots compartim els valors de la tolerància i el respecte per la vida".

També fa un cert exercici d'autocrítica, reconeixent que els dos sectors enfrontats per aquesta qüestió "fins ara no hem fet bé les coses", però en tot cas manifesta que l'entesa és possible, amb la fita fixada que els infants no hagin de patir un altre curs com aquest que ja finalitza, perquè "no s'ho mereixen".

"Sense retrets, et vull manifestar que és en les teves mans aturar aquest despropòsit i reconduir la situació. Potser pensaràs que som un il·lús, ja que sempre he cregut que una sola persona pot canviar el món", conclou.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Mallorquina, fa mes de 9 anys

Pero bono Catalina, i estàs per tot com l'esperit sant..
Perque no te dediques a la cuina que segons dius es el somni de la teva vida....
Tu si que ets una fitipaldi, però una fitipaldi que encara no sap on te la ma dreta.....i perque no perteixes cap a Catalunya nomes en bitllet de anada...
Visca Mallorca.....

Valoració:0menosmas
Per glosa mallorquina, fa mes de 9 anys

-Es professós s'han empreñad
perqu'es catalá lis han llevad
se pensavan qu'ells comandavan
fins que lis han dit de qu'anavan.

-A uns es Govèrn els ha cessàd
y ets altras se n'han anad
de rabi se pòsen sas camisetas
y com al-lots fan potedetas.

-Sa séva fayna es educà y enseñà
però s'estimen més adottrinà
axí cuant tost sabin es català
se pensaràn qu'ês perque son d'allà.

-Quina tristó y vergoña que mos produêx
cuant díuen qu'es mallorquí no'tsistêx
a s'escòla es llibres que lis han donad
tota s'històri mallorquina lis han esborrad.

-Lis diuen que xèrrin es català
com si as mallorquí fos d'allà
y élls de bons al-lots que son
se pênsan qu'ês lo milló del mon.

-Ja basta de di doys y beneyturas
y mólt manco an'aquestas alturas
qui vulqui aprende es català
a san gran Cataluña s'en pod arrelà.

Au tiralì..................................

Valoració:0menosmas
Per Catalina, fa mes de 9 anys

Fitipaldi, ets un fitipaldi en el sentit que el solc usar, aquest mot. Un que fa o diu coses sense mesurar, a corrensos, fora seny, que li agrada fer-se notar. No saps què dius. Ja no te diré que hi vagis a veure en Jaume i a escarrufar-te de com es juga la salut, a veure com està de fluix i com és alhora de valent, perquè ja està dèbil i no pot perdre el temps amb gent com tu. No ho pagues la pena.

I te firm, amb noms i llinatges:
Catalina Bisquerra Morro

Valoració:-6menosmas
Per Catalina, fa mes de 9 anys

Fitipaldi, ets un fitipaldi en el sentit que el solc usar, aquest mot. Un que fa o diu coses sense mesurar, a corrensos, fora seny, que li agrada fer-se notar. No saps què dius. Ja no te diré que hi vagis a veure en Jaume i a escarrufar-te de com es juga la salut, a veure com està de fluix i com és alhora de valent, perquè ja està dèbil i no pot perdre el temps amb gent com tu. No ho pagues la pena.

I te firm, amb noms i llinatges:
Catalina Bisquerra Morro

Valoració:-3menosmas
Per mallorquí, fa mes de 9 anys

Tià

Segur que ho pots fer molt millor.
20 días és un no res.

Valoració:-2menosmas
Per Autocrítica ben necessària, fa mes de 9 anys

En Llorenç Galmés reconeix que l'altra part, es de ses camisetes verdes, tampoc han fet ses coses massa bé ... Al manco fa un poc d'autocrítica, que ja era ben necessari. Com es pot anar a negociar amb sa Conselleria amb postures maximalistes, sense voler cedir en cap dels punts que demanàven ? Alhora de negociar, no hi va haver intel·ligència, només, molt, i molt de fanatisme i radicalisme (basta veure els "quefes" d'aquesta assamblea qui són i com actuen)

Valoració:-10menosmas
Per Tià, fa mes de 9 anys

Bon dia, Fitipaldi?

Pel que em toca, et puc dir que, un pic, per curiositat, vaig dejunar deu dies (és un dels records més dolents que tenc) i, al cap d'una setmana de viure d'aigua clara, havia perdut 700 grams.

No perd pes qui vol, ai las!. Per tant, crec les declaracions fetes sobre el pes d'en Jaume Sastre.

Puc afegir que, suposant i tot que sobrevisqui, vint-i-un dies de dejuni, a la curta o a la llarga li poden dur conseqüències molt greus.

Per acabar, em sap greu llegir aquí correus d'una partida curta de canalles que no saben respectar res ni ningú.

Valoració:7menosmas
Per Fitipaldi, fa mes de 9 anys

Vodria fer algunes consideracions:
1.- En Sastre per estar en vaga de fam trob que s´aprima molt poc.
2.- Com han dit més avall meam si si posen tots els altres verdes i per l´estiu lluiran tipasso i les camisetes no aniran tan ajustades i no patiran les costures,que n´hi ha alguns que hi van ben embotits.

Valoració:-13menosmas
Per Sac de gemecs, fa mes de 9 anys

I què esperen a posar-s'hi tots els altres? No queden doblers encara a la caixa de resistència? Idò venga, ànims a veure fins on arribarà el presi.

Valoració:0menosmas
Per Gemma, fa mes de 9 anys

Que hagan una huelga de hambre rotatoria como los presos de eta... que cuando no les gustaba la cena no comían y decían que estaban en huelga...

Valoració:-3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente