cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
14°

L'Audiència obre la via per a reactivar la causa per la mort d'Alpha Pam

Protesta davant els jutjats reclamant justícia pel jove. | ULTIMA HORA

L'Audiència Provincial de Balears ha obert la via per a reactivar la causa contra alts càrrecs del Govern arran de la defunció, el 21 d'abril de 2013, del jove senegalés Alpha Pam per una tuberculosi no diagnosticada, i que va ser arxivada el passat mes de gener.

El tribunal insta el jutge que va sobreseure les perquisicions a valorar la situació econòmica dels sindicats i ONG's que es van querellar per aquests fets i a decretar-los una fiança «motivada i proporcionada» a fi que puguin exercir les seves accions penals.

La Secció Primera ha estimat així en part el recurs que van interposar Drets Humans de Mallorca, l'Associació de Senegalesos, CGT i UGT contra la interlocutòria per la qual el jutge Pedro Barceló va imposar una fiança total de 12.000 euros per a les quatre entitats -3.000 per a cadascuna-, una decisió «arbitrària» que els querellants consideren que va ser adoptada de forma «inmotivada» i sense ponderar-se la capacitat econòmica de cadascun.

Els querellants van recórrer d'aquesta manera la decisió davant l'Audiència sol·licitant que s'anul·làs l'exigència de la fiança o, de forma subsidiària, es rebaixàs a un import total de 1.200 euros.

En la seva resolució, el tribunal assevera que el jutge no va disposar de documents comptables de les associacions per a basar-se i decretar la fiança, i recalca en aquesta línia que «segurament no ha d'establir la mateixa fiança per a una ONG que per a un sindicat».

La Sala insta així al magistrat que sol·liciti aquesta documentació perquè «pugui conèixer la situació patrimonial dels querellants i així establir una fiança motivada i proporcionada a les particulars possibilitats materials de cadascuna de les entitats».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per increible, fa mes de 9 anys

Quien le habrá engañado al moreno para ponerse la camiseta verde, donde llega el grado de estupidez.

Valoració:-2menosmas
Per Pep, fa mes de 9 anys

A veure si tanquen algún polític...

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente