algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
19°

El Suprem confima els sis anys de presó a Munar pel cas Can Domenge

Munar sortint de l'Audiència. | TERESA AYUGA

El Tribunal Suprem ha confirmat la pena de sis anys de presó imposada a l'expresidenta del Parlament i del Consell de Mallorca Maria Antònia Munar en el marc del cas Can Domenge.

Aquesta és la segona condemna per corrupció contra Munar que adquireix fermesa després de la condemna a 5 anys i mig de presó que compleix pel cas Maquillatge.

La decisió, coincident amb el criteri de la Fiscalia, rebaixa de 25 a 15 anys la pena d'inhabilitació imposada a la política balear per una qüestió formal, en estimar que ha de considerar-se l'existència de concurs medial entre els delictes de frau i prevaricació als quals va ser condemnada.

L'Audiència de Balears va sentenciar Munar a tres anys de presó per un delicte de frau a l'administració en concurs medial amb el de prevaricació, i a tres anys per un altre de revelació de secrets per la venda irregular d'un solar molt per davall del seu preu per a afavorir els interessos d'una promotora immobiliària.

Així mateix, l'alt tribunal manté les condemnes de l'exvicepresident del Consell Miquel Nadal -quatre anys de presó-, l'exconseller de Territori Bartomeu Vicens -vuit mesos-, el d'Hisenda Miquel Àngel Flaquer -un any-, i al màxim accionista de l'empresa adjudicatària dels terrenys de Can Domenge, Román Sanahúja -un any-. Només es rebaixa la pena al lletrat extern d'aquesta mercantil Santiago Fiol -de 18 a 12 mesos de presó-.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Mateu Planas, fa mes de 9 anys

En primer lloc dir que no entenc perquè 30 milions d'€ no són correctes quan ara s'ha venut per 7 i el Consell no l'ha comprat per tornar a tenir patrimoni. Encara hagués tret un benefici de 27 milions d'€.
I en segon haurien de cercar una pena per aquesta senyora i potser altres que a més no ens costes doblers als ciutadans. Tots aquests delictes en els quals no hi ha sang, ni drogues, ni abusos ... podríen penalitzar-los a fer treballs per a la comunitat (seria un bon remei pel seu ego) i les presons més buides i menys costoses.
Per acabar també un petit missatge als jutges, siguin més exhaustius i procurin demostrar les coses amb proves i no es venguin a xivatos, que tots sabem que canten sota la pressió que vostès els marquen.

Valoració:0menosmas
Per jrbs, fa mes de 9 anys

Això li passa per nop ser del PP o del PSOE, fins aquí hem arribat, una cosa és robar des de UM , i l'altra des de el PP o el PSOE. La llei per a tots....però un partit estatal no es un partit autonòmic,

Valoració:1menosmas
Per escardapenyes, fa mes de 9 anys

@ Bernadet
Fa pocs dias hi va entrar en Pallerols, en Millet hi pasarà el que li queda en Montull tambè hi es i Oriol pujol estta fen coa per entrar, he deixat Galìcia,Catalunya Extremadura,Navarra, Murcia, Cantabria, Asturias, Ceuta i Melilla, per jo qui la feta que le pagui, euras de regoneixer que Madrit i Valencia i Andalusìa els han de donar de menjar apart.
Altre cosa es escampar que en Mas te contes a Suissa i que desprès sigui un "error" i de CIU m'hen fot sa virolla.

Valoració:2menosmas
Per Mallorquin, fa mes de 9 anys

Antes ir a la peluqueria le (nos) costaba unos 300€.
Ahora, cuatro cigarros.

Ciao, principessa

Valoració:2menosmas
Per bernadet, fa mes de 9 anys

@ Escardapenyes

Has oblidat esmentar CIU a la llista. Lapsus o indignació selectiva?

Valoració:1menosmas
Per "Castella mos roba", fa mes de 9 anys

Els jutges prevariquen.
El solar se vengué per cinc vegades el seu valor
comercial i professional.
Aquest solar per un professional tenia un valor
de uns 5'5 milions de euros, per l'any 2005.

Aquí van dades tècniques:
Solar can Domenge: 42915 m2,
total edificable 52.260 m2.
25.000 m2 per aparcaments (superficie i soterranis).

Demanau qualsevol entès en negocis immobiliaris
quan se pot treure amb aquest límits del total
edificable. El resultat seria una urbanització de
tercera categoria que al final seria com Son Roca
o Son Rapinya. Això sí, superior a Son Gotleu o el
barri de Corea.

Valoració:-5menosmas
Per Escardapenyes, fa mes de 9 anys

Crec que n'ha Munar a de fer presò, en Matas tambè, la mitat del Partit Corrupta Popular de Madriz, de Valencia de les dues Castellas de BALEARS...........de casi per tot i a AndalusÎa la mitat del Psoe, i sindicats que ja va comensar amb el GUERRA ( el hermanìsimo Juan Guerra) recordau que ja tenia despatx dins "La Junta"de xorisos España esta plena per tot arreu, al nort d'Europa tote aquesta tropa faria presò, i a la Xina, als aurìan desposeits de tots els bens i propietats, i alguns les hi haurian tallat el cascabòs peeroo "Spain is different ".
Salut per la gent que sa aixeca cada dia per anar a fer feina per un sou mal pagat, mentras aquestas tribus fan i desfan a la seva conveniència i s'omplen les butxacas, son pitjor que la Filoxera que arrasà el cultiu de vinyas de Mallorca.
I desprès tornen predicar : transparència, regeneraciò, hem de guanyar la confiança dels ciutadans amb els polìtics, uuna "SHIT" com es castell de Bellver per vosaltres, la gent curta no escaliva idò amen.

Valoració:7menosmas
Per foteu oi, fa mes de 9 anys

Los delitos de Matas son totalmente diferentes. No quereis justicia, solo linchamiento y que entre en prisión si o si. Y en cuanto a la Munar, por mi, que la echen a la calle. No me quejaré nada.

Valoració:-4menosmas
Per ???, fa mes de 9 anys

En Matas ja hauria de ser-hi a la presó.
Perquè no s'aplica la mateixa justicia?

Valoració:11menosmas
Per Tomeu, fa mes de 9 anys

I en Matas?

Valoració:12menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente