algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
16°

Mar de llaços en defensa de la llengua

Les més de 20 entitats cíviques que, conjuntament amb l'OCB, organitzen la 'Diada per la Llengua' han presentat aquest dissabte davant l'estàtua de Jaume I el cartell de la jornada festiva i reivindicativa. | P. Pellicer

L'Obra Cultural Balear (OCB) ha presentat aquest dissabte la 'Diada per la Llengua' que se celebrarà el pròxim 31 de maig i que té per objectiu reivindicar la defensa i l'ús del català en tots els àmbits. La jornada, que s'iniciarà a les 18 hores a plaça d'Espanya, tindrà el seu punt àlgid amb la celebració d'un gran mar de llaços quadribarrats a la Plaça Major de Palma.

Al costat dels representants de les més de 20 entitats cíviques que donen suport a la jornada, Jaume Mateu, president de l'OCB, ha assegurat que la diada té un sentit “propositiu”, en favor de la llengua i del desenvolupament que “per llei li pertoca”. “La defensa de la llengua catalana és una tasca de tothom, de la societat civil i de les administracions”, ha afirmat Mateu, qui ha recordat que la diada se celebra, cada any o cada dos anys, des de fa més de dues dècades.

Retallades a la llengua
En aquest sentit, tot i defensar que la jornada és afirmativa i festiva, Mateu s'ha mostrat crític amb la situació política que viu Balears. “En tres anys de legislatura del Govern Bauzá hem retrocedit 30 anys pel que fa a la normalització lingüística”, ha afirmat.

Mateu ha considerat que Bauzá, amb la seva manca de diàleg, “menysprea” la societat civil. “El pitjor que pot fer un Govern és negar el diàleg, la paraula, als agents implicats”, ha afirmat. Per al president de l'OCB, el Govern és el representant de tothom i si no parla amb la ciutadania “la salut democràtica minva”. Així s'ha referit a la vaga de fam de Jaume Sastre afirmat que, “si davant aquesta situació el Goverrn no reacciona, demostra qui és”.

Amb tot, Mateu ha afirmat que, tot i ser conscients del context polític negatiu que viu l'arxipèlag, la diada vol demostrar que la llengua “continua viva” i que la societat civil s'encarrega de la seva promoció. És per aquest motiu que es lluirà una pancarta unitària amb la participació de totes les entitats que doenn suport a la festa.

Festa reivindicativa
La 'Diada per la Llengua' s'iniciarà a les 18 hores a l Plaça d'Espanya amb una gran concentració ciutadana. Una cercavila, al so de xeremies, batucades i balls de gegants, obrirà el recorregut fins a la Plaça Major, on a les 18.30 hores està prevista una diada infantil, amb jocs i activitats.

Una vegada a la Plaça Major se celebrarà l'acte central de la jornada: un “mar de llaços” en defensa de la llengua. L'objectiu, segons Mateu, és omplir la plaça d'aquest element quadribarrat que s'han convertit “en tot un símbol de la lluita en contra de la Llei de Símbols i de defensa de la llengua catalana”.

L'OCB, en aquest sentit, ha editat més de 4.000 cartells amb llaços quadribarrats. També insten a la ciutadania a dur els seus propis llaços. Finalment, fan una crida massiva a la participació i fer sentir la veu del carrer en defensa de la llengua.

Entre les entitats cíviques que participen en la diada s'hi troben els Joves de Mallorca per la Llengua, l'Associació Albopàs, la Federació de Veïns de Palma, el GOB, l'Assemblea de Docents, l'STEI-i, Memòria de Mallorca o el Santuari de Lluc.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per mallorquin, fa mes de 9 anys

Como no te voy a querer,
Como no te voy a querer,
Si ganaste la copa de Europa
Por decima vez!!!

Valoració:0menosmas
Per jaume I, fa mes de 9 anys

Rei Jaume I, els que teniu davant van en contra dels reis mallorquins, que varen ésser pressionats pels reis catalans.

Valoració:-14menosmas
Per anticatalufet, fa mes de 9 anys

De nuevo Catalufolendia al completo.... jajajajajajaja

Valoració:0menosmas
Per Ens ténen por, fa mes de 9 anys

@ tots junts: I perque som forts i tenim la veritat i la raó ténen el motiu per voler aniquil.lar la nostra llengüa, la nostra Història i la nostra Cultura. Ens ténen por.

Valoració:12menosmas
Per CATALUNYA LLIURE, fa mes de 9 anys

Els atacs d'espanya tenen per conseqüència l'emergència de la Nació Catalana sencera, de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó i l'Alguer.
VISCA CATALUNYA LLIURE I COMPLETA!
FORÇA JAUME!

Valoració:19menosmas
Per Tots junts, fa mes de 9 anys

Endavant! A Barcelona, el 14 de juny, també farem una gran manifestació a favor de l´escola catalana i he llegit que Escola Valenciana i els docents de Balears fareu una crida conjunta a assistir-hi. GRÀCIES! Aquest és el camí: tots junts! Vaig enviar diners per la caixa de resistència dels mestres de Balears i tornaré a fer-ho quan calgui. Junts som més forts.

Valoració:23menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente