cielo claro
  • Màx: 17.04°
  • Mín: 10.56°
10°

El PP impedeix que el Parlament rebutgi el franquisme

Imatge d'una anterior reunió de la comissió d'Afers Institucionals del Parlament. | R.L.

La majoria absoluta del PP al Parlament ha rebutjat en comissió parlamentària una iniciativa de la coalició MÉS per a rebutjar la dictadura franquista i recuperar la memòria històrica democràtica de Balears.

Segons expliquen els ecosobiranistes en una nota de premsa, els populars han votat en contra d'una proposició no de llei debatuda avui en la comissió d'Assumptes Institucionals del Parlament, en la qual, entre d'altres punts, demanava que la Cambra expressi «de forma clara i inequívoca el seu rebuig i condemna al règim dictatorial del general Franco, així com a qualsevol manifestació política que en faci exaltació o el tingui com referent».  

"Lamentem no haver pogut consensuar una condemna d'uns fets del passat dels quals cap membre de la societat no pot estar-ne orgullós. Pensam que una societat ha de poder sentir-se orgullosa d'una tradició democràtica i parlamentària", afirma el diputat de MÉS, Miquel Àngel Mas, que ha defensat la iniciativa.

La proposició no de llei sol·licitava també que el Parlament insti el Govern, consells insulars i ajuntaments de Balears a retirar i substituir la simbologia del règim franquista; a aplicar la doctrina de les Nacions Unides sobre els crims contra la humanitat; a impulsar conjuntament amb les associacions una llei per a la recuperació de la memòria històrica democràtica de Balears; i a substituir l'actual llei de símbols per una nova norma.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per Miguel, fa mes de 9 anys

El goven del pp ha fet detenir molta gent per fer apologia del terrorisme o incitar a l'odi contra les víctimes de Eta, i jo me demano perquè no es fa el mateix amb la dreta que no condemne el feixisme de Franco i insulta i incita a l'odi contra les víctimes del franquisme? Es que les víctimes del franquisme, a les que tan sols es permet enterrar als seus morts, o les víctimes del terrorisme islamista com Pilar Manjon, valen menos que les víctimes de Eta? Doble moral, dobla vara de medir incompatible amb un règim democràtic

Valoració:0menosmas
Per jauset, fa mes de 9 anys

Com pot el PP renegar de son pare franquista i feixista ? Quan avui porta l´adn franquista més ranci. Arruix !!!!

Valoració:4menosmas
Per No s´ajunten fins que no s´assemblen, fa mes de 9 anys

És que el PP l´enyora?

Valoració:4menosmas
Per Cucala., fa mes de 9 anys

"La vicepresidenta ha afegit que el President sap el que ha de fer" amb Jaume Sastre ("Diari de Balears" d'avui, sic).
Això em recorda el lema Fascista "El Duce siempre tiene razón".
Recordau PePeros que un Homonet de la Índia feu desmembrar l'Imperi Britànic el 1946 amb el seu dejuni.
Cap PePero faria el més petit sacrifici pel nostre humiliat i explotat país.

Valoració:9menosmas
Per mallorquin, fa mes de 9 anys

Bernadet, eres el único instruido en materia histórica, ya que por estos lares sólo se argumenta lo de un bando y una persona, pero esto es el cuento de nunca jamas, ellos erre que erre ... ¿y sabes porque? porque no tienen argumentos y sólo miran el pasado que les interesa para subsistir en un siglo XXI que no tiene cábida para semejantes nostálgicos casposos, que van de prógres y de izquierdas.

Valoració:2menosmas
Per escardapenyes, fa mes de 9 anys

Durant la guerra es cometeran moltes atroçitats, per una banda i altra, pero lo que no es pot admetre, son els 50.000 morts desprès de acabada la guerra, i la Falange millor que no l'anomanis ( Bernadet ) perque els rois de sang que hi havia a las cunetas de Mallorca feien espant, i hen voure un camion que se aturava aprop de cateva tot el carrer tremolava, i no era de fret, i l'ùnic païs de Europa que no ha jutjat aquets crims es Espanya i es trist i mal d'aguantar que els suçesors d'aquesta gent, digui nazis als altras, n'hi tans sols deixan que les families recuperin els seus morts, i presumeixen de cristians catòlics.
Jo no ho vaig voure perque era nin, però sentìa les conversas entre veinats cuant anave en mumare i en transmitìan la por, en veu baixe dins els portals.
Per aqui he vist xixaretl-los que fan comentaris com aquell de Sineu referent a les cunetas, i no tènen PPutta idea de lo que va ser, pero s'omplen la boca de dois.
Avui dìa tot està desmadrat , a voure qui le diu mès grossa, i de aqui deman per els premis Ciutat de Palma de literatura, tenguin en conta en Roman Pinya
Salut.

Valoració:4menosmas
Per X, fa mes de 9 anys

És evident que no condemnar el franquisme és una aberració, però una mica més de dedicació seriosa als temes del present, de part de l'oposició, estaria bé.

Valoració:-1menosmas
Per Joan M. Gelabert, fa mes de 9 anys

N'Otegui segueix a la presò i no ha matat ningú i aquests pocavergonyes defensen una ideologia que va causar un milió de morts!. Viure, per veure!

Valoració:3menosmas
Per @bernadet, fa mes de 9 anys

Si el PP no té res a veure amb el franquisme, per què el protegeix tant d'una condemna?
Què pensaries bernadet de na Merkel si es negàs a condemnar el nazisme?
Si el PP no és franquista, per què finança amb els doblers de la teva butxaca i de la meva i de tothom la fundació franquista "Fundación Francisco Franco"?
Empegueïts hauríeu d'estar tots els franquistes de defensar el tercer dictador més sanguinari d'Europa després de Stalin i Hitler.

Valoració:14menosmas
Per emmerdadet, fa mes de 9 anys

Que jo sàpiga, no hi ha cap comunista ni socialista que impedesqui donar cristiana sepultura als assassinats pel seu partit.
I, si si neguen, el PSOE i el PCE són tan còmplices dels assassins rojos com el PP dels franquistes.

Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente