algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

Hisenda confirma a Castro que aprecia delicte fiscal per part d'Urdangarin

4794
El duc de Palma, abans de comparèixer davant el jutge a Barcelona. | Efe

L'Agència Tributària ha remès un informe al jutge del cas Nóos, José Castro, en el qual reitera que veu dos suposats delictes fiscals per part d'Iñaki Urdangarin, en concret en la liquidació de l'IRPF dels anys 2007 i 2008.

El jutge Castro va demanar mitjançant una providència el 5 de maig a Hisenda que aclarís diversos aspectes sobre aquesta qüestió, després que la defensa d'Urdangarin presentàs un escrit d'al·legacions el 22 d'abril en el qual negava que el duc de Palma hagués comès delicte fiscal.

Hisenda reitera en la seva resposta la posició que ja va manifestar en informes anteriors, sobre que Urdangarin va utilitzar Aizoon per cobrar pels treballs que va fer per a diverses empreses, han informat fonts jurídiques.

La defensa d'Urdangarin negà el frau fiscal i afegí que, tot i acceptar les tesis d'Agència Tributària, la quantia presumptament defraudada no assoliria els 120.000 euros que determinen l'existència d'un delicte penal contra la Hisenda Pública ni el 2007 ni tampoc el 2008.

En l'escrit que va presentar al jutge, l'advocat d' Urdangarin rebutjava la hipòtesi formulada per l'Agència Tributària en un informe de gener de 2013 segons la qual el duc de Palma utilitzà Aizoon, l'empresa compartida al 50 % amb la infanta Cristina, com a societat interposada per a percebre rendes derivades de la seva pròpia activitat personal.

Segons Hisenda, en no tributar aquests ingressos com IRPF, Urdangarin es va beneficiar del tipus impositiu més reduït de l'impost de societats, així com de la deducció de despeses personals. A més, va amortitzar l'impost de societats d'Aizoon sense dret per la seva inactivitat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.