nubes dispersas
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 6.86°

"Silenci i veu" contra la immobilitat d'Educació

Roda de premsa d'aquest dijous davant del Consolat de Finlàndia. | Miquel A. Cañellas

La comunitat educativa aposta pel “silenci i la veu” com a armes de pressió davant d'un Govern i d'una Conselleria d'Educació que es motra immòbil davant les reivindicacions de famílies, alumnes i professors. Així ho han explicat aquest dijous durant una roda de premsa que de forma simbòlica s'ha fet davant el Consolat de Finlàndia a Palma. En aquest país l'educació és totalment gratuïta, és a dir, fins i tot els llibres, el material escolar i els àpats dels infants.

El pròxim dilluns començarà la primera de les moltes concentracions silencioses a les quals es vol donar continuïtat cada quinze dies. Macià Bibiloni, ha explicat que “el nostre crit més fort serà el nostre silenci periòdic”. A part d'aquesta iniciativa que marcarà el final d'un curs escolar ple d'actes reivindicatius, el pròxim dijous hi ha una convocatòria unitària on la veu de la marea verda en serà la protagonista, com ha detallat Pep Valero de FAPA – Mallorca.

El punt de sortida serà la Delegació del Govern a Palma, a les 19 hores i la comitiva de docents i famílies té previst davallar pel passeig del Born en direcció Consolat de Mar on es llegarà el manifest 'En educació anem al revés d'Europa'.

Els convocants d'aquesta protesta, abans que acabi un dels cursos més convulsos, són els signants de la Declaració en defensa de l'educació:

ADESMA (Associació de directors de secundària de Mallorca), ADIDE (Associació d’Inspectors d’Educació), ADIPMA (Associació de directors d’infantil i primària de Mallorca), Assemblea de Docents de les Illes Balears, Assemblea de Docents desCONCERTATS, Assemblea de Mestres i Professors en Català de les Illes Balears, COAPA Balears, Cooperatives d’Ensenyament de les Illes Balears, FAPA Mallorca, FE CCOO, FETE-UGT, Plataforma Crida i STEI intersindical. Drets Humans de Mallorca; ADESME (Associació de directors i directores de secundària de Menorca), FAPA Menorca.

Ara bé, tres dies abans està convocada davant del Consolat del Mar una concentració silenciosa, com a prèvia a la gran manifestació de dijous.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.