nubes dispersas
  • Màx: 24°
  • Mín: 15°
23°

Educació contradiu els inspectors i assegura que el TIL s’aplica correctament a tots els centres

La Conselleria s'esforça a traslladar una imatge de 'normalitat'. A la imatge actes a principis de mes a Manacor que recorden que aquest no ha estat un curs normal. | Guillem Mas

La Conselleria d'Educació ha rebatut públicament l’Associació d’Inspectors d’Educació (ADIDE) i ha assegurat que "tots els centres educatius d’arreu de l’arxipèlag" apliquen correctament i "sense incidències" el nou sistema educatiu basat en el trilingüisme, a excepció dels centres que imparteixen a hores d’ara el Pla Pilot Plurilingüe, els quals hauran d’adaptar-se al projecte TIL a partir del curs escolar 2015-16.

D'aquesta forma el Govern reacciona a les paraules de l'associació d'inspectors, que asseguraven que l'aplicació del TIL no ha assolit a prop del 20% dels centres educatius.

"La Conselleria, mitjançant el Departament d’Inspecció Educativa, vetlla, des de l’inici de curs 2013-14, per la correcta adequació del TIL a la normativa vigent, pel que fa referència a l’articulat i a les disposicions transitòries", destaca el departament de Joana Maria Camps.

Educació destaca que els inspectors educatius han realitzat multitud d’informes al llarg de l'actual curs escolar, i molts han fet visites als centres per reunir-se amb els docents, constatant que el TIL s'aplica "d’acord amb la distribució horària i continguts presentats per cada centre", i que compta amb el seu informe específic d’adequació a la normativa.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Aussi, fa mes de 10 anys

Al meu centre de la part forana tampoc s'aplica el TIL, amb el consens de tota la comunitat educativa. I l'inspector ho sap. La que no ho sap és na MOMA.

Valoració:3menosmas
Per Antònia Maria, fa mes de 10 anys

En el meu centre (com succeeix en d'altres de la meva ciutat, segons testimonis que hi conec) encara que ens hagin imposat llibres de text en espanyol feim l'explicació oral, els deures i tota la comunicació en català sense cap problema.
Tant els alumnes com els pares accpten perfectament la nostra insubmissió pràctica silenciosa.
Pens que és una bona manera d'esquivar la imposició d'això del TIL, que, com que no té consens, només durarà el temps que duri la legislatura.

Valoració:11menosmas
Per Tivasdan, fa mes de 10 anys

No hi ha pitjor sort que el qui no vol sentir. No hi ha pitjor cec que el qui no vol veure. Aquesta dona fa el beneit per no pagar l'hostalatge. Ja s'ho trobarà.

Valoració:13menosmas
Per Gaudeamus, fa mes de 10 anys

Durant tot el curs han dit el mateix. Allò que haurien de fer és donar les dades exactes de com està. Tenen el servei STIL que no no fa altra cosa i pot informar-nos. Dir que tot està funcionament segons allò que està programat no és suficient perquè no ens ho creiem. La realitat és que després de tot un curs no són capaços de donar unes xifres exactes.

Valoració:15menosmas
Per Tomeu, fa mes de 10 anys

I que sap ella, si no TREPITJA cap escola ?
Li podrien fer creure que els bancs de l'esglèsia ballen, i les cadires toquen.
I se quedarà tan ampla.

Valoració:21menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente