nubes dispersas
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
23°

L'STEI impugnarà la nova ordre que desenvolupa el TIL

L'STEI impugnarà la nova ordre que desenvolupa determinats aspectes del tractament integrat de llengües (TIL), després que la primera lectura de les noves disposicions publicades ahir al Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) constatàs que la versió més recent és molt semblant a l'anterior, que recordem, rebé crítiques per part del dictamen del Consell Consultiu.

Fonts del sindicat interpretaren que el text continua essent "massa burocràtic", i així mateix no ha corregit alguns punts ja advertits per aquest sector de la comunitat educativa. Una mostra n'és el procés per a actualitzar o modificar els projectes TIL de cada centre, que segons l'ordre ha de seguir un farragós procediment de consulta no vinculant als pares.

Segons els representants dels docents, això no caldria, ja que la comunitat educativa ja compta amb representació al Consell Escolar de les Illes Balears (CEIB).

Així mateix, al sindicat asseguren que contradient el que preveu la nova ordre, "no es pot obligar els docents a impartir una àrea no língüística en anglès".

A més, destaquen que en la relació de professors que cada centre ha d'enviar a la Conselleria, incloent-hi les acreditacions i competències lingüístiques, allò que Educació vol és que apareguin les titulacions. En tot cas lamenten que no queda clar com satisfarà el Govern la falta de docents amb el nivell lingüístic adient en anglès per a tots els nivells on seran necessaris.

La falta de previsió en els plans d'acolliment d'alumnes forans, que desconeixen les dues llengües oficials de Balears, o l'adequació del precepte de la LOE que diu que el trilingüisme ha de ser una realitat que els centres vulguin dur a terme "voluntàriament", i no imposant-lo des de dalt i amb una falta manifesta de recursos són també elements que, segons la visió de l'STEI, no satisfà la nova ordre, i que en el seu cas, serviran d'arguments per a dur a terme l'anunciat recurs.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per miquel S., fa mes de 10 anys

Molt bé, STEI.

Valoració:7menosmas
Per Tivasdan, fa mes de 10 anys

Com més ho toquen, més ho emporquen. No tenen ni idea del que estan tocant. És com si haguessin llevat les columnes a un edifici i els ha caigut al damunt. No té arreglo possible.

Valoració:14menosmas
Per Tinguem memòria, fa mes de 10 anys

Les eleccions arribaran. Tinguem memòria. Aquesta gent no són els governants que necessita el nostre país!

Valoració:23menosmas
Per anticatalufet, fa mes de 10 anys

Que pesadez de fachorros catalufos, intransigentes e inéptos.

Valoració:0menosmas
Per Tomeu, fa mes de 10 anys

I segueixen fent les coses com més malament millor. Ja va quedant ben clar que enlloc d'ignorància és dolentia i mala llet.

Valoració:25menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente