algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.54°
17°

Els sindicats interpreten l'última Sectorial d'Educació com un «pretext» del Govern per fer veure que negocia

Imatge de la reunió d'aquest divendres a Educació. | Jaume Morey

La reunió de la Mesa Sectorial d'Educació ha aplegat aquest dematí a la seu de la conselleria representants del Govern i els sindicats educatius amb diversos temes amb un fort component tècnic damunt la taula.

En la trobada extraordinària s'ha fet feina sobre els l'esborrany del decret i l'ordre de desenvolupament del currículum d'educació primària, que actualment es troben en el Consell Escolar de les Illes Balears.

També sobre les ordres d'habilitacions per poder impartir matèries no lingüístiques en llengua estrangera i les noves bases generals del procediment de selecció de personal funcionari interí, de cara a fer substitucions als centres públics d'ensenyament no universitari el pròxim curs.

Tanmateix, des del cantó sindical han assegurat que la trobada no tendrà gaires aplicacions pràctiques, i en aquest sentit opinen que s'ha assemblat més a un "pretext per fer veure que negocien" que no a una vertadera voluntat de consens.

Religió
Una de les reclamacions dels representants dels docents ha versat sobre la distribució horària que deixarà al curs que ve l'aplicació de la LOMQE a Balears. Recordem que aquesta preveu treure hores d'educació musical i física, però en canvi no fa comptes d'alterar la presència de l'assignatura de religió.

Els sindicats han insistit que la norma orgànica diu que els diversos continguts haurien de compensar-se, però en canvi han vist poca voluntat en les autoritats educatives de la comunitat per a modificar la previsió en aquest sentit.

Conflicte obert
Els docents afirmen que en la jornada d'avui els càrrecs de la conselleria han escoltat les seves propostes, i els uns han fet feina amb els altres, plegats durant un parell d'hores. Però al seu torn lamenten que això no serveix de res.

Asseguren que el Govern ha perdut de vista que existeix un conflicte ben viu a l'ensenyament balear, amb unes reclamacions molt clares. Segons això, consideren positiu avançar en punts concrets com els esmentats, però els sindicats demanen que no es jugui amb ells.

Per això, creuen necessari establir un calendari de recuperació dels drets perduts per part de tot el col·lectiu docent, i no just parlar dels interins, a banda que l'Executiu digui amb claretat que està disposat a negociar aspectes més genèrics i de fons, com les ràtios a les aules, o el fracàs i l'abandonament prematur dels estudis, que de fet estan presents en el fons i les causes que han propiciat l'enfrontament viu al sistema educatiu balear.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.