algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
18°

Educació reconeix que l'Ordre de desenvolupament del TIL conté múltiples errors

Isern, Camps i Estarellas en una imatge d'arxiu. | J. TORRES

La Conselleria d'Educació reconeix a través d'una nota de premsa penjada a la pàgina web del Govern que l'Ordre que desenvolupa els aspectes del Tractament Integrat de les Llengües (TIL) conté múltiples errors tal com va informar el Consell Consultiu a través d'un dictamen a Educació.

La Conselleria d’Educació, Cultura i Universitats diu que "inclourà en el text de l’Ordre que desenvolupa els aspectes del TIL en els centres docents no universitaris de les Illes Balears la totalitat de les observacions, tant les essencials com les no essencials, recollides en el dictamen emès pel Consell Consultiu". I assenyalen el caràcter del dictamen que és "és preceptiu, però no vinculant".

"L’adopció de les citades observacions no desvirtua l’esperit inicial del projecte de Tractament Integrat de les Llengües, que manté els seus objectius i millora en determinats aspectes", es defensen. Les esmentades observacions fan referència a aspectes "tècnic-jurídics de forma d’alguns dels articles recollits en l’Ordre de desenvolupament del TIL", si bé també cal recordar que el dictamen critica la incompatibilitat del calendari d'aplicació del TIL amb el de la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (LOMQE).

La incorporació de les observacions signades pel Consell Consultiu es produeix després d’haver estat sotmeses a estudi i anàlisis per part dels serveis jurídics de la Conselleria d’Educació, Cultura i Universitats i asseguren que "cerca enriquir el text de l’Ordre, que desenvolupa i millora determinats aspectes del Decret 15/2013 (Decret TIL).

Com a darrer acte administratiu, la Direcció General d’Ordenació, Innovació i Formació Professional, de qui depèn funcionalment el servei TIL, ha emès un informe relatiu a la inclusió de les citades observacions donant el vistiplau per remetre el text definitiu de l’ordre al Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB), per la seva publicació i entrada en vigor el proper dissabte.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Un passavolant, fa mes de 9 anys

No en saben més...

Valoració:5menosmas
Per kan, fa mes de 9 anys

El més trist és que han tardat entre el 7 de setembre i el 15 d'abril en presentar aquesta ordre al consultiu. Tot aquest temps per fer un bunyol que han d'arreglar??? Diu molt de la seva poca professionalitat i la seva manca de preparació per exercir el càrrec que tenen.

I per anticatalufet, quines lleis hem de complir? les que no compleix el propi govern (botar-se la LOE per aprovar el TIL, resolucions judicials, expedients tombats, judicis perduts...)? Perquè el primer que hauria respectar l'estat de dret és el Govern i no ho ha fet. Però vaja, ja veurem si prosperen les denúncies de la FAPA i acabam amb un president en actiu imputat. A veure després que direu tota la guarda d'ignorants opinadors que fins hi tot considerariu art les deposicions de na Trepitja al WC.

Valoració:27menosmas
Per Tomeu, fa mes de 9 anys

I que pensaven que podien fer aquest parell de "cabezudos", que no saben fer una o amb un tassó i que fa anys que no TREPIJEN una escola ( aquells que l'han trepijada alguna vegada), idò un bunyol, això és lo que treuen, i mira que fa estona que els ho diuen. Però com només escolten els que en saben menos que ells, així les va. O millor dit "així mos va". Ja que a ells ni els efecta, si algún du els nin a l'escola, el du a la privada. "Faltaria más ".

Valoració:18menosmas
Per Tivasdan, fa mes de 9 anys

Com que ara veuen que no se'n sortiran, veuen la mar bruta i ho volen adobar. Això és com posar un pegat a un banc. Que deroguin el TIL, d'una vegada i deixin que esl docents facin una "cosa decent", no aquest bunyol.

Valoració:19menosmas
Per Són com Sant Tomàs, sense sant., fa mes de 9 anys

I els ho han de fer tocar amb les mans perquè ho vegin?
I a final de curs, després d´haver empudegat les escoles?
Vaja quins caps tan clars!

Valoració:22menosmas
Per anticatalufet, fa mes de 9 anys

Los docentes fascistas lo que tienen que hacer es aplicar la ley, lo demás es marear la perdiz.

Valoració:-22menosmas
Per Estanislau, fa mes de 9 anys

Errors molts...i ademes sou un veritable horror!

Valoració:23menosmas
Per Somera Rossa, fa mes de 9 anys

Que ho deixin fer... no cal que facin res més. Ni enriquir ni res, quan una cosa l'han parida malament, està malament per sempre, no cal que la vulguin hermosejar. "La merda, quan més la remenen, més put." El que haurien de fer, seria derogar el TIL, del tot i obrir un debat, negociació, una proposta de millora de l'anglès, tenint en compte la voluntat, opinió i col·laboració del professorat ( el que havien d'haver fet des d'un principi). Si ho haguessin fet així, els hauria sorprés la gran acceptació que hauria tengut, però no, ha de ser el "mando y ordeno", el decretàs i "voltros sou beneits".

Valoració:27menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente