algo de nubes
  • Màx: 18.01°
  • Mín: 13.93°
17°

El director de l'IES Marratxí no vulnerà la intimitat d'una alumna segons la jutgessa

March amb el llaç quadribarrat del centre marratxiner quan encara no estava prohibit per la Llei de símbols.

El Jutjat d'Instrucció número 3 de Palma ha arxivat la denúncia interposada pel pare d'una exalumna de l'IES Marratxí contra el que era el seu director, Jaume March, a qui acusava de vulnerar la intimitat de la seva filla.

El denunciant considerava que March havia incorregut en un delicte contra la menor en incloure el nom i cognoms de la seva fillaen un correu intern del centre dirigit al professorat, en el qual informava que la Conselleria d’Educació li havia obert un expedient disciplinari per presumpta vulneració del dret a l'educació.

La interlocutòria assenyala que no “hi ha indicis racionals” que Jaume March cometés “fet punible algun, sigui delicte o falta” i matisa que l'enviament del correu intern a la resta del professorat “no s'entén que lesioni la intimitat de la filla del denunciant”, ja que especificar que l'obertura de l'expedient té el seu origen en una denúncia de persones concretes “no pot considerar-se que constitueixi la divulgació d'un secret aliè”.

La jutgessa afirma en la seva resolució judicial que “no aconsegueix entendre per què el denunciant estima que s'ha vulnerat la intimitat de la seva filla menor d'edat pel simple fet d'informar el propi afectat a la resta de professors (no al públic en general)” i, no obstant això, “no li produeixi cap estupor” que l'Associació Estudiants Lliures de Balears, que presideix la seva filla, faci pública en Internet “informació tan personal” com l'obertura de l'expedient disciplinari a Jaume March, abans que aquest darrer ho sabés.

Així mateix, en la interlocutòria es manifesta que la denúncia del pare de la menor “sembla respondre a un intent per part del denunciant i de la seva representació processal d'instrumentalitzar un procés penal per dirimir qüestions d'una altra índole”.

Per a la Federació de Treballadors d'Ensenyament d'UGT (FETE-UGT), els serveis jurídics de la qual han defensat a Jaume March, d’aquesta interlocutòria de sobreseïment de la denúncia contra March es desprèn que hi ha una convivència ideològica entre el denunciant i la Conselleria d'Educació, ja que l'associació que presideix la seva filla va tenir coneixement de l'expedient disciplinari abans que l’interessat.

FETE-UGT ha instat la Conselleria d'Educació que es replantegi si l'expedient disciplinari obert a Jaume March no va estar motivat per una denúncia de marcat caràcter ideològic.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per Tivasdan, fa mes de 9 anys

@bernadet
El fet de què ho diguessin els teus padrins, no li dóna cap garantia de correcció. Ni en aquest cas ni en molts d'altres. En general, els nostres padrins, parlaven molt malament i feien moltes "forasterades" . No són un exemple a seguir lingüísticament, ni els teus ni tampoc els meus. O ets d'aquells que vas amb els ulls embenats i perquè ho ha dit el president ( que té la ciència infusa i el do d'infal·libilitat ) no es pot discutir? Pensa una mica en comptes de pegar de caparrot.

Valoració:3menosmas
Per Never Say Never Again, fa mes de 9 anys

Basta dir "trepitjar pus", "trepitjar mai".
Per reforçar la expressió se diu "pus mai", "mai pus"
"pus mai més".

Valoració:-1menosmas
Per tini, fa mes de 9 anys

Solo falta que nos metais en el barco de rejilla a los que no estamos de acuerdo con Uds. Habla, no grites.por educacion

Valoració:0menosmas
Per pus ve de plus (+), fa mes de 9 anys

Sí, sí, als cercadors es pot comprovar que n'hi ha que ho diuen, els teus padrins ho deien i ho has sentit moltes de vegades -com es diuen i senten tantes i tantes de barbaritats-; però, no hi ha cap persona d'aquestes que tengui la credibilitat dels nostres grans filòlegs.

Valoració:8menosmas
Per bernadet, fa mes de 9 anys

No sé de quina zona de Mallorca seràs per no haver sentit a dir "pus mai més". És una expressió que vaig aprendre dels meus padrins, els uns de Ciutat i els altres del Pla de na Tesa, i que de llavors ençà he escoltat mil vegades.
Tecleja-la a qualsevol cercador, i veuràs si apareix o no.

Valoració:-2menosmas
Per Toni, fa mes de 9 anys

Me sembla que hi ha una errada lèxica
connivència
1 f. [LC] Complicitat moral consistent a fingir ignorància sobre la falta d’algú, especialment d’un subordinat. Es juga amb connivència de les autoritats.
2 f. [LC] Entesa secreta. Obrar de connivència amb algú.

convivència
f. [LC] Acció de conviure.

Valoració:5menosmas
Per pus ve de plus (+), fa mes de 9 anys

@bernadet


Som mallorquí, ja tenc una edat i sempre he dit "pus mai", "mai pus" i "mai més". Per altra banda, no havia sentit dir "pus mai més" fins fa molt poc i em va sorprendre molt i em va produir -i em produeix- allò que es diu una contrarietat lingüística. Per tal de resoldre el dubte vaig consultar l'Alcover-Moll i a l'article PUS vaig comprovar que hi ha un apartat que diu això que segueix:

"c) Pus mai (i ant. mai pus): mai més; cast. nunca más. «Pus mai tornaré a ca vostra». Lo auctor de la lum may pus se acostà a l'envejosa Clísia, Alegre Transf. 30. Un jorn pus may no m'an vist alegrar, Martí Garcia (Cançon. Univ. 223). Mai pus te veuré la cara, Massó Croq. 49."

En definitiva, ni rastre de "pus mai més".

Valoració:8menosmas
Per albercoquista, fa mes de 9 anys

Us l'heu d'embeinar, tant si us ve de gust com si no. Una jutgessa ha dictat que Jaume March no va actuar malament quan va comunicar el nom de la nina que el volia denunciar al claustre. Doncs ara, apocalíptics totalitaris, us correspon aplicar-vos el que en Joserra ens aplica als pobrets indígenes illencs: “com que tenc majoria absoluta faig el que vull, com el meu admirat Paco Franco”.

Podeu fer potadetes, llagrimejar i fer l'aviciat tant com vulgueu però la jutgessa comanda més que tots vosaltres plegats i ha declarat innocent el director.

No us agrada?. Doncs a Valladolid hi ha un alcalde fet a mida pels vostres gusts i a Jaén un capellà que també és dels vostres. Nosaltres no us enyorarem gens.

Valoració:19menosmas
Per bernadet, fa mes de 9 anys

@ pus ve de plus (+)

"Pus mai més" és una expressió ben correcta. Les locucions populars no es poden analitzar sota la lògica gramatical. És ben igual que "ni prop fer-s'hi" en comptes de "ni prop fer-se'n", que sería allò correcte.
Una altra cosa és que. com que no ho diuen al Catalunyistan, a qualcuns els faci mal d'ulls.

Valoració:-26menosmas
Per Seguiu així que anau bé, fa mes de 9 anys

I ja les tenim aquí als demócrates que ens donen lliçons, mostrant el cul i les canilles de fatxes quan no respecten com pertoca una senténcia judicial.

Valoració:18menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente