cielo claro
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.53°

FAPA: «Educació demostra una voluntat de diàleg del '0,0%'»

La consellera d'Educació, Joana Maria Camps, i el secretari autonòmic d'Educació, Guillem Estarellas, a una roda de premsa. | R.L.

La Federació d'Associacions de Pares d'Alumnes de Mallorca (FAPA) remarca que l'actitud de la Conselleria d'Educació continua essent "prepotent" i "autoritària", i asseguren que la "voluntat de diàleg és del '0,0%'", sense que existeixi "cap intenció d’escoltar ni respondre a ningú", malgrat les declaracions de “bona voluntat” del Govern.

En aquests termes expliquen els representants de les famílies l'actitud del departament comandat per Joana Maria Camps, pel que fa a una antiga sol·licitud d'informació de la defensora del poble, Soledad Becerril, a l'Executiu, relativa a la situació dels estudiants durant el conflicte educatiu que vivim.

Segons afirma FAPA a un comunicat, la defensora, qui és "poc susceptible de ser considerada radical o pancatalanista", ha informat a la Federació que, per segona vegada "ante la tardanza en recibir la nueva información que esta Institución solicitó a la Consejería de Educación, Cultura y Universidades, de la Comunidad autónoma de las Illes Balears, se le comunica que con esta misma fecha se ha requerido la remisión urgente de la misma".

Per a FAPA queda clar que la Conselleria dilata el procediment i no col·labora de forma adequada amb la Defensora del Poble, malgrat que el precepte legal obliga a tots els poders públics a donar auxili amb caràcter preferent i urgent a les seves investigacions.

Possible sanció
Recorden que el passat 5 de desembre FAPA Mallorca ja rebé una notificació en el mateix sentit i recorden que l’article 18.2 de la llei del Defensor preveu que si persisteix aquesta actitud “la negativa o negligència del funcionari o el seu superior responsable a l’enviament de l’informe podrà ser considerada pel defensor com hostil i obstructora de les seves funcions”. En aquest cas s'escauria aplicar l'article 502.2 del Codi Penal, que preveu una suspensió de feina i càrrec públic de sis mesos a dos anys per tractar-se d’autoritat o funcionari públic.

La directiva de FAPA creu que "probablement la Conselleria respondrà en el darrer moment, demostrant la seva actitud prepotent i irrespectuosa cap als mecanismes de control de que està dotat el nostre Estat de dret. En qualsevol altre cas esperam que la Defensora del Poble estigui a l’alçada de les circumstàncies i traslladi els fets al Fiscal General de l’Estat i les Corts Generals, com preveu la llei", conclouen.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Li ha quedat el nom per sempre més, fa mes de 9 anys

El més trist és que a aquesta gent no li agrada fer de professor. Per què creis que no són a les aules?
Això un, i l´altra no serveix més que per fer quedar en ridícul la conselleria. No és veritat, Sra. Trepitja?

Valoració:0menosmas
Per Aquí, en català!, fa mes de 9 anys

Compatriotes:

Que no ens imposin, també en aquest fòrum, el LEPE (Lengua Española Propia de España...), també conegut a l'Aragó amb el nom de LAPOLLA (Lengua Aragonesa Propia de Otros Lindos Lugares de Aragón...). S'ha d'advertir que aquestes denominacions no són un menyspreu a la llengua castellana ni tampoc als espanyols en general, sinó un homenatge adreçat només als espanyols que continuen anomenant el català com -i això no és broma- LAPAO (segons ells: Lengua Aragonesa Propia del Área Oriental) i altres denominacions despectives.

Deixem sense respondre ni valorar els comentaris escrits en "la llengua cooficial distinta del català" (un altre homenatge, aquest pic a en Rafel Bosch que va utilitzar una fórmula similar per tal d'amagar el nom de la nostra llengua) i si podem evitar de llegir tals comentaris, millor. Demostrem, amb fets, que aquí el foraster no és útil ni necessari o, dit d'una altra manera, no permetem que ningú -evidentment mal educat- pugui considerar el català com inútil i innecessari ni que pugui prescindir-ne en el territori on és l'única llengua pròpia.

Valoració:4menosmas
Per Pancateto, fa mes de 9 anys

Si el diálogo se refiere a la aplicación de una política totalitaria que implique la vuelta a la inmersión lingüística, estoy de acuerdo con el 0%. Es más un diálogo sobre el tema del 0,0000000000000000000000000000000000001% sobre el tema sería un insulto paró los demócratas mallorquines.

Valoració:0menosmas
Per Tomeu, fa mes de 9 anys

Que no heu vist aquest tarannà autoritari i aquest posat, talment el vell conegut Adolf Hitler ?, tan sols li falten els bigotis, o mostachos, o bigot o mustach, ara per passar per sobre de tots i demostrar una vegada més que l'escola els importa "una merda".

Valoració:20menosmas
Per Nolis, fa mes de 9 anys

El que han de fer és posar algú competent i que tengui, encara que sigui, una mica de idea sobre educació. Fins i tot podríen posar un estudiant de magisteri, que ja seria molt més adequat que posar aquesta inepta venedora de pisos.
Después per entrar a ver feina de funcionari et demanen mil requisits; el primer i més indispensable: tenir una titulació relacionada amb la feina.
Idò aquesta pardala assolellada ni això. Si és que tenen més cara que esquena!

Valoració:23menosmas
Per Rater, fa mes de 9 anys

I no podrien aplicar a na moma la mateixa mesura que aplica ella amb altres?: 6 mesos de suspensió de feina i sou.

Valoració:24menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente