algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
19°

El GOB denuncia la proliferació “massiva” de línies d'Alta Tensió

El GOB, que crítica que els projectes en tramitació es fan al marge de la Planificació Sectorial Energètica, assegura que les línies d'Alta Tensió poden tenir efectes sobre “la salut de les persones”. Gràfic de les actuacions planificades a Mallorca per al període 2007-2016. | GOB

El GOB ha denunciat diversos projectes per ampliar la xarxa d'Alta Tensió a Mallorca. Consideren que les noves línies que es tramiten, projectades per Red Electica de España i que compten amb el suport de la Conselleria d'Indústria, tindran greus impactes “ambientals, socials, paisatgístics i territorials”.

Algunes de les línies d'Alta Tensió planejades van entre Artà-Manacor, Petra-Portocolom, Portocolom-Cala d'Or, Cala d'Or-Santanyí i Cala Blava- Llucmajor. L'entitat ecologista, que recorda que l'oposició ciutadana a la línia Artà-Manacor ha provocat que la companyia s'hagi compromès a presentar un projecte alternatiu, creu que els projectes no han “considerat suficientment” els impactes d'aquesta expansió.

El GOB, que crítica que els projectes en tramitació es fan al marge de la Planificació Sectorial Energètica (que és competència de la Comunitat Autònoma), assegura que les línies d'Alta Tensió poden tenir efectes sobre “la salut de les persones” i que els especialistes recomanen un “principi de precaució i prevenció”, així com evitar l’exposició als a camps electromagnètics.

Planificació
El GOB considera que cal una major “transparència” i “planificació”. L'entitat ecologista assegura que s'ha assabentat d'aquestes actuacions a través de persones afectades, que s'han posat en contacte amb l'entitat, per conèixer els efectes ambientals negatius d'aquests tipus de projecte.

L'entitat ecologista considera que la publicació al BOIB de la declaració d'Utilitat Pública no “garanteix en absolut ni la informació ni la transparència de l'administració”. “Més aviat, sembla que es compleixen amb els mínims exigits per llei per evitar l'oposició social que saben que generaran aquests tipus de projectes”, afirma l'entitat. El GOB, davant aquesta situació i atenent el “greu impacte” d'aquests tipus d'infraestructures no previstes, exigeix “transparència, informació i responsabilitat”.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per alta tensió a Llucmajor, fa mes de 9 anys

A Llucmajor ja ens hem mobilitzat. Hem creat la Plataforma ciutadana alta tensió a Llucmajor i hem posat en funcionament una pàgina informativa a facebook. La direcció és http://www.facebook.com/altatensiollucmajor. Si voleu contactar amb nosaltres escriviu al correu altatensiollucmajor@gmail.com

Valoració:0menosmas
Per Pep Pere, fa mes de 9 anys

Idò i esperau !, estan ben fotuts del cap.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente