algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
14°

El Pi es proposa acabar amb els “privilegis” de la classe política

4363
El Pi reclama la retirada dels “privilegis” de la classe política com els sous vitalicis o el complement de nivell 33. | Arxiu

Proposta per les Illes (El Pi) reclama la retirada dels “privilegis” de la classe política com els aforaments de diputats i senadors, els sous vitalicis o el  complement de nivell 33, acabat de renovar recentment. La formació, que considera que aquests privilegis són difícils d'entendre, reclama al Govern que “dignifiqui” la política i doni exemple.

El partit liderat per Jaume Font considera que mentre la ciutadania “s'estreny el cinturó”, cada funcionari de carrera que hagi estat un alt càrrec de l'administració pública balear durant dos anys seguits o tres (amb interrupcions) cobra “un complement d'alt càrrec vitalici”.

Segons El Pi aquest complement implica que els ciutadans “destinen més de 16 mil euros anuals, de per vida”. La recent reforma d'aquesta llei, segons el partit, hauria estat “una bona oportunitat per eliminar un complement vitalici difícil d'explicar i d'entendre”.

Ara bé, segons el partit, la proposta del Govern, d'augmentar a quatre anys el temps per accedir al complement, “només maquilla d'intencionalitat l'actitud immobilista sobre els privilegis econòmics que no té cap altre sector públic”.

Aforaments
El Pi considera, a més, que calen més actuacions “com acabar amb els aforaments”. En aquest sentit, creuen que hi ha massa càrrecs aforats que contrasten amb la proclama de la Constitució espanyola de què tots els ciutadans són iguals davant la llei.

El partit creu que la reforma de Gallardón “pot convertir-se en una oportunitat de canvi” que hauria d'anar acompanyada d'una revisió de l'article 44.1 de l'Estatut d'Autonomia.

El partit, que recorda que els sous dels treballadors públics s'han retallat considerablement, constata que les dades del CIS o de Gadeso confirmen que la classe política “mai no havia estat tan mal valorada”.

La formació, finalment, considera que el PSOE i el PP no fan més que “culpabilitzar-se mútuament” i recorda que els polítics “no són més que servidors públics”; raó per la qual cal que donin exemple.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per juas juas, fa mes de 9 anys

Ay, qué cachondos estos del Pino!!

Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente