algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
17°

Alerta Solidària fa una crònica de la «repressió» a 40 joves en l'inici de la vaga educativa

Imatge del documental on es veu la roda de premsa organitzada pels pares i mares dels joves identificats, dies després dels fets.

L'organització de l'esquerra independentista Alerta Solidària ha publicat aquests dies un vídeo titulat 'Crónica d'una vaga indefinida'. El document explica com s'ha esdevengut el conflicte a les aules en el present curs, i parla sobre el que baix la perspectiva del col·lectiu fou la "repressió" posterior que patiren els estudiants en les jornades de lluita dels mesos de setembre i octubre de 2013.

Aquests fets es remunten al principi de la vaga educativa, enmig de les jornades d'aturades a les escoles i instituts de les Illes, quan a una via annexa al carrer Aragó de Palma hi hagué corregudes de joves davant la Policia, que acabaren amb devers una quarantena d'identificats. Tots ells eren menors d'edat, i al seu torn denunciaren "vexacions i agressions" dels agents.

Els estudiants venien d'organitzar piquets informatius a les portes de diversos centres educatius, entre ells l'IES Arxíduc Lluís Salvador, on la tensió assolí el seu grau més elevat. Tanmateix, tots quedaren en llibertat, malgrat que els acusaven en un primer moment de desordre públic. En els dies posteriors, tant el col·lectiu de docents en lluita com les famílies s'encarregaren de defensar que els estudiants no havien merescut un tracte com aquest per part dels funcionaris.

Emmarcat dins la campanya de 'Som Força', el documental compta amb la participació de tres testimonis que "volen donar una visió de la vaga indefinida des de punts de vista distints". Aquests són el portaveu de l'Assemblea de Docents, Iñaki Aicart, el portaveu del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans a secundària, Àlex Ocete, i la representant dels pares i mares d'alumnes afectats per aquells fets, Catalina Alcover.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.