muy nuboso
  • Màx: 22°
  • Mín: 16°
17°

Camps: «El TIL, de moment, i afortunadament, no és cap fracàs»

La consellera ha valorat els resultats acadèmics de les matèries no lingüístiques impartides en anglès als centres de les Illes

Camps durant la intervenció al ple d'aquest dimarts al Parlament. | T.Ayuga

La consellera d'Educació, Cultura i Universitats, Joana Maria Camps, ha demanat aquest dimarts a l'oposició que «deixi de fer demagògia» i ha dit que «si el que els interessa és acreditar que a Balears el Tractament Integrat de Llengües (TIL) és un fracàs, de moment, afortunadament, no ho és».

Així ha contestat Camps a una pregunta parlamentària de MÉS, on també ha detallat que, segons xifres de Gestió Educativa de Balears introduïdes pels centres, l'avaluació ha disminuït un 1,37 per cent en l'ESO durant el primer trimestre, entre els cursos 2012-1013 i 2013-2014; i ha augmentat un 0,19 per cent en aquest mateix període en Primària.

«Les oscil·lacions són mínimes», ha defensat la consellera, qui ho ha comparat també amb el curs 2011-2012 en els quals encara no s'aplicava el TIL. Camps ha estat preguntada pels resultats acadèmics de la primera i segona avaluació de les matèries no lingüístiques impartides en anglès, i ha afegit que «els directors encara ho estan entrant en les bases del Gestib».

Un 20 per cent més de suspesos
El diputat de MÉS, Nel Martí, per la seva banda, ha criticat que a la Conselleria li interessi més «saber si els centres compleixen la Llei de Símbols» que no com s'adapten els estudiants al canvi educatiu, i ha assegurat que els suspesos s'han incrementat un 20 per cent en les matèries no lingüístiques impartides en anglès.

L'econacionalista també ha assenyalat que els continguts impartits s'han retallat entre un 30 i un 60 per cent, unes xifres que, segons la seva opinió, suposen «un autèntic desastre». «El fanatisme del Govern ocasiona un descens dels resultats acadèmics», ha conclòs.

Tanmateix, la consellera Camps ha indicat que «les avaluacions són positives des d'inici del curs, no són negatives». També ha recordat que aquests "bons resultats" han estat possibles en un període en el qual hi hagué «una vaga de gairebé un mes».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per joan, fa mes de 10 anys

aquesta amolla lo primer que li surt del seu trist capet i se menja una quelita tan tranquila. Segurament per això l'haguin posada. Les "virtuts" que se cerquen a alguns polítics i el que s'espera d'ells/es, evidencien la manera de fer política d'alguns partits podrids.

Valoració:3menosmas
Per Tià, fa mes de 10 anys

Un cas extrem de cinisme.

Valoració:15menosmas
Per Ah que sí!, fa mes de 10 anys

De moment, si no és un fracàs deu ser un bunyol sortit d´un cervell podrit.

Valoració:17menosmas
Per una de per aqui, fa mes de 10 anys

Aquesta cada vegada que bada la boca en diu una de més grossa! A mem si hi ha algun betzol que s'ho cregui.

Valoració:19menosmas
Per Mateu Planas, fa mes de 10 anys

Ja veurem quan acabi el curs si haurà estat un fracàs o no!. Si no haguessin forçat la mala aplicació d'aquesta llei potser podríem aconseguir fins i tot èxit.
És del tot trist veuré que abusin del poder d'aquesta manera, sempre rallant de l'herència rebuda i parlant del poder que els han donat els vots a les urnes.

Valoració:23menosmas
Per Nito, fa mes de 10 anys

Campos, menja't una quelita i calla!

Valoració:19menosmas
Per Tomeu, fa mes de 10 anys

I que sap aquesta dona?. Si la darrera vegada que va TREPITJAR una escola pública, va ser quan feia "parvulitos".

Valoració:23menosmas
Per __, fa mes de 10 anys

Es TIL vos ha sortit per sa culata.

Valoració:27menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente