cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
16°

El jutjat arxiva la querella per la mort d'Alpha Pam

3152
Alpha Pam en una imatge d'arxiu. | R.L.

El jutjat d'Instrucció 2 de Palma ha arxivat la querella oberta per la denúncia de l'Associació Drets Humans de Mallorca, l'Associació de Senegalesos i els sindicats UGT i CGT, contra diversos alts càrrecs del Govern, després de la mort del jove d'origen senegalès Alpha Pam, per una tuberculosi no diagnosticada, i a qui li denegaren l'atenció a l'hospital d'Inca per no disposar de targeta sanitària.

En concret, la querella anava dirigida contra el conseller de Salut, Martí Sansaloni, el director general de Salut Pública i Consum, Luís Rafael Santiso, el director del Servei de Salut, Miquel Tomàs, i l'exdirector de la Fundació Hospital Comarcal d'Inca, Fernando Navarro, qui va ser cessat arran d'aquests fets.

A més d'un presumpte delicte d'homicidi imprudent, els querellants apuntaven a la comissió d'il·lícits de prevaricació, coaccions, denegació discriminatòria d'una prestació de caràcter públic i revelació de secrets, com a conseqüència d'una actuació «arbitrària, conscient i voluntària».

Respecte
En relació amb això, el Govern ha mostrat el seu respecte davant la decisió judicial d'arxivar la querella iniciada rere la defunció d'Alpha Pam. En roda de premsa, la portaveu del Govern, Núria Riera, ha remarcat el respecte de l'Administració autonòmica davant les actuacions de la Justícia, al mateix temps que ha insistit en oferir «la màxima col·laboració» davant qualsevol investigació.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.