algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 16°
16°

UGT denuncia «coaccions» d'Inspecció Educativa a un director perquè censuri les camisetes verdes al centre

Les camisetes verdes fa mesos que es mostren als centres de Balears, com en aquest cas, a l'IES Juníper Serra de Palma. | M.À.C.

La secció educativa del sindicat UGT a Balears ha denunciat aquest dijous les "coaccions" per part d'Inspecció Educativa al director d'un centre de Primària de Palma, del qual no volen esmentar el nom per no causar als seus responsables problemes majors, "advertint-li que part de la seva responsabilitat era evitar que tant els alumnes com els mestres vestissin el verd" en suport a la causa dels docents contraris a les polítiques educatives del Govern.

Segons han esmentat fonts del sindicat, aquests fets succeïren durant una recent visita d'un inspector a l'escola, en la qual aquest comprovà com les camisetes i dessuadores de la Plataforma Crida no han passat de moda entre els integrants d'aquesta comunitat educativa concreta. Tot seguit, s'informà "oralment" al director que havia de mirar d'evitar que les camisetes verdes proliferin al centre.

Per a UGT, aquests fets són doblement greus. D'una banda, perquè la Llei de Símbols, que ja és vigent a Balears, prohibeix senyeres quadribarrades a les façanes dels centres, però "no té res a dir en la forma en la qual es vesteixen les persones". Per al sindicat, es confonen les facultats d'aquesta polèmica norma amb les que ha de preveure la nova normativa de convivència escolar, que encara no s'ha aprovat, i que segons aquesta opinió "atempta directament contra les llibertats individuals més fonamentals".

Resposta
Al sindicat confirmen que aquesta denúncia, i altres de naturalesa semblant, ja es tractaren a l'última trobada de la Junta de Personal Docent no Universitari. Allà s'acordà que "les qüestions que afecten llibertats mereixen una resposta conjunta de tots els sindicats" presents a aquest òrgan educatiu.

En aquest sentit, els distints serveis jurídics ja treballen de forma coordinada per poder aprofundir en aquestes denúncies, i veure quines tenen un cert fonament per poder elevar la queixa a les instàncies judicials que s'escaiguin en cada cas.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per I doncs, fa mes de 10 anys

Enlloc de preocupar-se pels alumnes amb dificultats econòmiques i sonar-los llibres i posar mejadors al seu abast perque puguin alimentar-se correctament, i roba perque es puguin vestir i abrigar, com fan a altres comunitats autònomes com per exemple Andalussia, aquesta "entitat" a més de fer dissenys curricululars absurds, ara també es dedica a censurar el color de les camisetes.

Valoració:21menosmas
Per troller, fa mes de 10 anys

Al colegio se va a aprender, no a hacer el payaso.
Así estais los pancas, que no teneis ni educación ni cultura...

Valoració:-10menosmas
Per Somera Rossa, fa mes de 10 anys

Idò el nom d'aquest inspector, hauria de trascendir. Volem saber qui és. Perquè quan hagi de fer visita a les escoles, ens vestirem de verd expressament. I li farem embandòries per davant perquè ens vegi bé.

Valoració:29menosmas
Per Ridi, fa mes de 10 anys

Això ja és una persecució i una vulneració dels drets personals. Els funcionari iels alumnes dels centres escolars, mentres vagin vestit correctament poden dur el color que vulguin. Son dolents i ridículs!.

Valoració:27menosmas
Per ALM, fa mes de 10 anys

Des de quan els directors de col·legis han de fer de censors? No és això una exigència fora de lloc? Que el govern faci una llei prohibint vestir de color verd, i llavors ja en parlarem. I també vestir de groc i de vermell, perquè si es junten sis professors o alumnes vestits amb aquests colors podria aparèixer, segons com es col·loquin, la quatribarrada. Horror!

Valoració:31menosmas
Per Biodramina, fa mes de 10 anys

El otro día un tipo, de quién no diré su nombre, me citó en un sitio, no importa dónde, para decir una cosa, que no voy a explicar ahora........

"DBalears, periodismo en estado puro"

Valoració:0menosmas
Per Llor, fa mes de 10 anys

Coacció, amenaces, sancions, por, imposicions, desprestigi, retallades,... De qui parlam ? Educació ?
En podriem dir " ni está ni se le espera ".

Valoració:29menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente