nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Els docents es plantegen emprendre mesures legals: «No podem fer feina amb por»

Aplaudiment al director expedientat i a les quatre barres que imminentment quedaran excloses dels centres educatius. | Pere Bota.

Els professors reunits el passat dilluns en assemblea a Petra acordaren posar a disposició dels missers que els assessoren "tota la informació" per a que valorin si s'escau emprendre mesures legals "tant contra aquells que diàriament ataquen el col·lectiu, com contra les decisions polítiques que freguen la prevaricació", segons esmenta el portaveu dels professors en lluita, Guillem Barceló.

Aquest últim punt té a veure amb una suposada "amenaça" de més de 30 expedients que hauria fet el secretari autonòmic d'Educació, Guillem Estarellas, asseguren fonts del Comitè de Vaga.

Barceló ha parlat sobre la trobada de l'Assemblea de Docents de Mallorca que aplegà més de tres cents ensenyants per valorar la situació actual del conflicte educatiu, i especialment la pressió diària que segons afirmen pateix el col·lectiu docent, agreujada per l'últim expedient al director de l'IES Marratxí, Jaume March. Una pressió que també es deixa sentir en el dia a dia dels professionals amb "insults i calúmnies" als centres, per part de «diversos grups afins al govern Bauzá».

Explicacions a les famílies
Sobre la convocatòria d'una nova jornada de vaga pel dia en el qual s'haurien de reprendre les classes rere l'aturada nadalenca, Barceló afirma que "s
abem què suposa això per als nostres alumnes, i per a les famílies, i intentarem explicar les nostres raons per a què ens entenguin".

Sobre això, assegura que «no podem fer feina amb por i amb amenaces. A més, hem de mantenir el sentit de la solidaritat cap a un company -Jaume March- que ha estat expedientat per raons polítiques i amb la intenció clara d'atacar i coartar el legítim dret a la protesta per mitjà de la vaga».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente
Per Idò sí., fa mes de 10 anys

Me voleu dir, gonelles, circulers i jaumetercerers, d'on us ve aquest odi feroç als catalans? Què us han fet els catalans? Ja sé que tots els feixistes necessitau com el pa un enemic, i vosaltres heu triat els catalans i voleu que els mallorquins que ens sentim germans dels catalans compartiguem el vostre odi. Els que sí es mostren com a enemics nostres són els espanyols franquistes, pels que tantes simpaties mostrau, si és que no ho sou vosaltres mateixos... Voleu aniquilar-nos com a poble i, hipòcritament, us proclamau defensors nostres. Amb tals defensors no necessitam enemics.

Valoració:8menosmas
Per Taltabull, fa mes de 10 anys

Ara mateix només hi ha dues opcions: emPPastifar-se amb els feixismes gonelles, o fer tot el contrari ; lluitar pel propi pais. Ser o no ser : TOTHOM HA DE TRIAR !

Valoració:13menosmas
Per Bon Nadal, fa mes de 10 anys

A adoctrinar a Catalunya, feixistes!!

Visca Mallorca lliure de pancatalanistes merdosos!!

Valoració:-9menosmas
Per flit, fa mes de 10 anys

Cuando uno solicita un insecticida, es porqué de verdad lo necesita y vete a saber dónde y en que lugar. Yo soy gonella; otros, en cambio, son cipayos.

Valoració:-2menosmas
Per epanyame lapela, fa mes de 10 anys

Rigor ? voste demana "rigor " hua,hua,huaaaa, cuant han estat capassos Espanya i els espanyols, gonellas incluids?? amb els sentiments com a poble dels que som i mos sentim catalanns de tenir rigor..............¡ mai ¡
Ja esta be de tanta perdaleria, si vols respecta comensau voltros respectant, jo deman "ROGOR" que es un "insecticida" perque no se acostin els polls i les mosques. Amen.

Valoració:2menosmas
Per De Salses a Guardamar, fa mes de 10 anys

"La proposta de Guia recull, així mateix, una llarga tradició d'ús ample del significant Catalunya. Com a exemple paradigmàtic, el mallorquí Gabriel Alomar es referia a tota la Catalunya com a agrupació de la Catalunya continental i la Catalunya insular, tal com recull Gregori Mir en el llibre 'Sobre nacionalisme i nacionalistes a Mallorca'."

(Viquipèdia, article "Digueu-li Catalunya")

Aquí teniu la proposta de Josep Guia:

http://in.directe.cat/documents/digueu-li_catalunya.pdf

Valoració:8menosmas
Per Pancateto, fa mes de 10 anys

Que es lo que puede llevar a un ser racional a defender el nacionalismo?. La estupidez. así de sencillo.

Valoració:-1menosmas
Per Joan Josep Llull, fa mes de 10 anys

"[...]l'ideal fóra adoptar, no ja la forma "Catalunya Gran", sinó senzillament Catalunya, per designar les nostres terres. Ara bé: aquesta aspiració ha d'ajornar-se sine die. Podem preparar les condicions materials i morals perquè, un dia sigui ja factible. I és per això que en certs moments caldria recomanar una cautela esmolada en l'ús de la paraula "Catalunya". Hauríem de fer els majors esforços per reservar-li en el futur aquella amplitud integral. És per aquesta raó que convé emprar sistemàticament la denominació "el Principat"[...] Al cap i a la fi, en tot aquest problema del restabliment d'una terminologia col·lectiva apropiada, la victòria sobre els anacrònics prejudicis particularistes ha de ser guanyada a força de reiterar les fórmules escollides i procedents, i a força d'acostumar-nos i acostumar els altres a utilitzar-les d'una manera metòdica. No ens hem pas d'enganyar: es tracta d'una qüestió de rutines. Contra la rutina creada en els temps de la nostra disgregació com a poble, hem de crear-ne una altra que resumeixi la nostra voluntat de reintegració. [...]"

Joan Fuster, "Qüestió de noms" (1962)

Ara ja és factible, el futur ja és aquí. Tots quants tenim voluntat de reintegració ja hem superat "la rutina creada en els temps de la nostra disgregació com a poble" i, gràcies a tots aquells qui ens han preparat "les condicions materials i morals" perquè ho sigui, de factible, ens hem acostumat a utilitzar metòdicament el corònim Catalunya amb l'amplitud integral que li correspon, això és, de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó i l'Alguer. També, empram sistemàticament la denominació "el Principat" per referir-nos a les quatre províncies de la Comunitat autònoma espanyola, dita "Catalunya" per la legalitat estatal ocupant i per tots quants no han aconseguit, encara, "la victòria sobre els anacrònics prejudicis particularistes".

Valoració:6menosmas
Per toni, fa mes de 10 anys

Cercau:
youtube. http://youtu.be/In36ODLVfpw
i veureu!

Valoració:0menosmas
Per Toni, fa mes de 10 anys

http://youtu.be/In36ODLVfpw

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente