cielo claro
  • Màx: 21.73°
  • Mín: 13.08°
21°

Entitats civils i educatives duen la Llei de Símbols davant l'ONU

Representants de la majoria d'entitats que han subscrit el document han assistit a la trobada amb la premsa. | FAPA Mallorca

Una vintena d'entitats cíviques i educatives de les Illes han elaborat un document per denunciar davant l'Organització de Nacions Unides (ONU) la Llei de Símbols del Govern, aprovada fa pocs dies just amb els vots del Grup Popular a la Cambra autonòmica, perquè segons creuen vulnera el dret de la llibertat d'expressió.

Segons han explicat en una roda de premsa, esperaran fins que la nova llei sigui publicada al BOIB per remetre la seva comunicació a les instàncies internacionals. "Cal que el món vegi el que succeeix a les Illes", ha dit Vicenç Rodrigo, president de FAPA Mallorca, una de les organitzacions que han promogut aquesta iniciativa.

La comunicació s'enviarà al Relator especial de l'ONU sobre la llibertat d'opinió i expressió amb el requeriment que investigui la vulneració del dret a la llibertat d'expressió que suposarà l'entrada en vigor d'aquesta norma. D'aquesta forma reclamen que s'insti Madrid i l'Executiu autonòmic a "complir les seves obligacions internacionals en matèria de drets humans".

Subratllen que la mesura «no és una denúncia», perquè no fa referència a cap cas concret en el qual alguna persona o entitat s'hagi vist afectat per la llei de símbols, sinó que reclama una investigació global del que pot suposar la seva aplicació.

Segons Rodrigo, la iniciativa compta amb l'adhesió de 19 entitats, entre les quals hi ha les dues associacions de directors de secundària i primària de Balears, els sindicats STEI-i, CCOO i FETE-UGT, l'Assemblea de Docents, les plataformes Crida i Attack Mallorca, la Federació d'Associacions de Veïns de Palma i la Federació d'Estudiantes FADAE. També hi són l'Obra Cultural Balear, Jubilats per Mallorca, FAPA Menorca, la federació de consumidors FACUA, el Consell de la Joventut de Palma i l'Ateneu Pere Mascaró, alhora que conviden a més associacions de caire cultural a afegir-s'hi.

Per al dirigent de FAPA, el veritablement important de la mesura és «fer visible la dubtosa legalitat de la llei». «Sabem que el Govern no escolta ningú i per això l'abast d'aquesta acció pot ser limitat i sense efectes immediats, però l'objectiu és demostrar el caràcter de les actuacions de l'Estat en matèria de drets humans», assenyala.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per bernadet, fa mes de 10 anys

Uep! Senyal que qualque llagost verd té ganes de fer un viatget de franc.

Valoració:-1menosmas
Per pancateto, fa mes de 10 anys

Los regímenes fascistas pusieron gran empeño en controlar los medios de comunicación, especialmente, la radio y la prensa. Tras abolir libertad de expresión y perseguir a cualquier medio que se atreviese a desafiar esta prohibición, los gobiernos fascistas utilizaron masivamente la propaganda para inculcar los valores de su ideología.

Os suena....??

Valoració:0menosmas
Per pancateto, fa mes de 10 anys

Los fascismos organizaron su visión totalitaria en torno al concepto de nación. La unidad nacional en torno al estado. El nacionalismo de los partidos fascistas derivó inmediatamente en sueños expansionistas. Mussolini soñó con resucitar la antigua Roma y unificar el mediterráneo, “il mare nostro”, bajo la hegemonía italiana. Hitler imaginó, y esta ensoñación trajo consecuencias siniestras, con un nuevo III Reich, el tercer imperio alemán,

Os suena, estado, nación, paisus......

Valoració:0menosmas
Per Tomeu, fa mes de 10 anys

Endavant, mestres i professors! Sou un exemple de coratge civil!
El poble mallorquí i balear no renegat està amb tots vosaltres.
Amb la vostra fermesa i perseverança heroica, esbucarem el feixisme espanyolista.
La denúncia de l'atac franquista de la dictadura espanyolista d'en Talibauzán contra la llibertat d'expressió i contra els símbols històrics de la nostra Pàtria, ja arriba a l'ONU.
El món civilitzat es va unint contra la barbàrie feixista.
Visca Mallorca lliure!

Valoració:6menosmas
Per Pancraci, fa mes de 10 anys

I també mirau bé a la majoria d´escuts dels ajuntaments i veureu com hi lluiexen les nostre quatre barres!

Valoració:5menosmas
Per La veu de les Illes Balears, fa mes de 10 anys

El conflicte de les Balears s'internacionalitza !!

Valoració:6menosmas
Per Rafel, fa mes de 10 anys

No contesteu ni puntueu a aquests que escriuen en foraster; no saben ni a quin país viuen.

Valoració:6menosmas
Per arruix, fa mes de 10 anys

Per a pancateo, ben triat el nom, ni saps on vius, ves a fer una volta per Palma, alça el cap a les voltes de la seu o de la llotja i hi veuràs aquests simbols ''fascistas'' que tant et molesten, en pedra, que no son pedaços que han pogut llevar, com també els veuràs en tants altres edificis de Mallorca. Guarda de gent dolenta i mentidera.

Valoració:13menosmas
Per Pancraci, fa mes de 10 anys

Bona feina, no vos canseu, hem d'aconseguir un pais democratic de veres!

Valoració:10menosmas
Per mallorquí, fa mes de 10 anys

Que ets un mallorquí foraster, o un foraster mallorquí? o simplement un aprofitat que pensa que tot es seu ? Si fa estona que ets per aquí sabras que vol dir barco de rejilla. Si has vengut, penses que t'has fet l'amo i els que hi havia aqui eren uns catetos ignorants. I si vares neixer fins i renegues de la llengua, o no en saps o ??? Tal vegada t'ho podries demanar. Mira d'on te ve la rabia...

Valoració:11menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente