algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 16°
24°

L’STEI i CCOO denuncien l'actitud repressiva d'Educació i expressen el seu suport a March

Els sindicats STEI-i i FE-CCOO han denunciat "l'actitud repressiva" que representa l'expedient que ha obert la Conselleria d'Educació al director de l'IES Marratxí i han aprofitat per mostrar-li tot el seu suport.

El sindicat STEI-i assegura que "tal com va anunciar fa uns dies el secretari autonòmic d’Educació, Guillem Estarellas, avui hem tengut coneixement del primer expedient que s’ha obert a un director a l’illa de Mallorca. Es tracta de Jaume March, director de l’IES Marratxí, a qui s’acusa de conculcar el dret a l’educació i la neutralitat durant la vaga, a causa d’una denúncia d’un pare d’un alumne".

Des de l’STEI, "expressam en primer terme, el nostre suport absolut al director expedientat, a la vegada que denunciam l’actitud prepotent, autoritària i repressiva de la Conselleria d’Educació, incapaç de fer una passa en la resolució del conflicte que viu l’ensenyament de les Illes Balears des de fa tants de mesos".

L’STEI rebutja les mesures que els responsables de l’Administració han pres tant en aquest darrer cas com en els dels directors i de la directora de Maó, i lamenta profundament que el Govern segueixi enrocat en les seves tesis d’alimentar la crispació, l’arbitrarietat i una pràctica indigne de "cacera de bruixes" amb aquells equips directius que no es dobleguen a les consignes autoritàries de la Conselleria.

L’obertura d’aquest nou expedient suposa la reactivació del conflicte educatiu i demana una resposta contundent i unitària de tota la comunitat educativa. Per la qual cosa l’STEI convocarà la Junta de Personal Docent no Universitari de les Illes Balears i una Assemblea de treballadors i treballadores per analitzar aquesta nova provocació de la Conselleria i quines propostes de mobilització durem endavant davant aquesta nova agressió injusta que pateix un dels membres de la nostra comunitat educativa.

FE-CCOO
Segons FE-CCOO, les qüestions polítiques tornen a dirigir la batuta dels dirigents de la Conselleria. L’expedient arriba just abans de les vacances de Nadal.

Pel sindicat, "l’objectiu és clar: desmobilitzar el professorat i deixar un marge de temps perquè la situació refredi. Mentrestant la coacció segueix essent l’arma i la por, la possible solució a la incapacitat de gestionar la implantació d’uns projectes educatius molt qüestionats i de resoldre el conflicte educatiu. Fins ara han intentat que els centres aprovassin les seves programacions generals anuals (PGA) a través de telefonades coaccionadores".

De ben segur que "ara aprofitaran per fer el mateix amb els companys que dimitiran dels seus càrrecs a diferents centres de les Balears". La FECCOO aprofita per matisar que tothom qui vulgui "pot fer-ho, tot i les amenaces que es puguin fer oralment des de la Conselleria". És cert que desobeir el nomenament, com qualsevol altra desobediència d'un acte administratiu, pot conduir a un expedient, però "si aquest ordenament no existeix, l’expedient no pertoca", assegura el sindicat.

La FECCOO recorda que la vaga indefinida no està desconvocada. "Lleis mordasses, Llei de símbols i totes les mesures coercitives que es puguin treure de la màniga no faran apaivagar el conflicte", asseguren des del sindicat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.