algo de nubes
  • Màx: 18.76°
  • Mín: 8.69°
18°

L'Estendard del rei en Jaume, símbol de protesta als centres educatius

Imatge d'aquest dijous de l'IES Ses Estacions. | G.M.

Molts centres educatius aprofitaren la jornada d'ahir en què el Parlament aprovà la Llei de Símbols per reivindicar la llibertat de poder penjar el llaç quadribarrat com a reivindicació de la llengua pròpia.

L'Assemblea de Docents animà als centres que recordant que dia 31 de desembre es commemora la Festa de l'Estendard, declarada Bé d'Interès Cultural, que s'aprofités la jornada d'ahir per lluir rèpliques de l'Estendard del rei en Jaume.

Des de l'Assemblea de Docents consideren “un atac sense precedents a la llibertat d'expressió, una mostra més de l'autoritarisme i l'arbitrarietat de l'actual govern i una nova manifestació de la seva obsessió contra el col·lectiu docent i contra la llengua i cultura pròpies, que –per mandat estatutari– hauria de protegir i difondre”,

La petició de retirada d'aquesta Llei forma part de la Plataforma reivindicativa de l'Assemblea de Docents, ja que vulnera “els més elementals principis democràtics, preveu sancions i altres mesures coercitives absolutament desproporcionades i demostra, una vegada més, quines són les magres prioritats d'aquest govern en matèria educativa i fins a quin punt desconeix el nostre context cultural”.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Realitat pura, fa mes de 10 anys

Aquí es veu que els símbols no poden sortir al carrer.
Però els duim incorporats. Ningú no ens els prendran.
En canvi, sí que s´admet la bandera espanyola per indicar des del balcó que allà hi ha una casa de barrets.
En lloc de posar una placa, idò una bandera espanyola!
Això està molt bé.

Valoració:0menosmas
Per Et conec herbeta: moraduix et dius, fa mes de 10 anys

Joan,
Aplica´t la coherència que demanes als altres.
Aquí no es diu: Otro gallo cantaria.
Se´t veu el llautó.

Valoració:1menosmas
Per Festa!, fa mes de 10 anys

Enguany la Plaça de Cort será plena perque no será una festa normal. Molts volem veure que treuen en processó: Si l´Estendard del Rei En Jaume, la bandera espanyola o un pal per a fregar l´Ajuntament.

Valoració:11menosmas
Per TERCER ESTAT, fa mes de 10 anys

Es invasors forasters i es renegats que els llepen es cul estan histèrics de veure que ha començat s'alliberament de sa Nació Catalana.
Andorra és es I Estat Català.
Es Principat de Catalunya està a punt de ser es II Estat Català.
Ses Illes Balears seran es III Estat Català.
VISCA MALLORCA LLIURE!
VISCA CATALUNYA LLIURE!

Valoració:9menosmas
Per Nolis, fa mes de 10 anys

@Un de tants

Estic d'acord amb tu, però aquest circ que hi ha montat ni és democràcia ni és res! No qualificaria de democràcia un sistema que segueix afavorint el sistema de castes, on el vot d'una persona no val el mateix que el del seu veïnat i els que arriben al "govern" fan el que els passa pel forro dels co***** (un 30% dels vots comanden a l'altre 70% de la resta de població) sense tenir en compte el que vol el poble. I moltes altres situacións que fan que aquest no sigui un sistema democràtic ni aprop fer-hi, però no acabaria mai...

Valoració:13menosmas
Per Nolis, fa mes de 10 anys

Aquests deixebles de Franco ens podran arrebassar el dret d'expressió, però mai ens prendran el nostre sentiment de nació ni l'estimació per la nostra llengua!!!

Valoració:20menosmas
Per fransisco, fa mes de 10 anys

@ Joan Capó

Si, com cada any, jajajajajajaj

Valoració:-15menosmas
Per Un de tants, fa mes de 10 anys

És vergonyós que després de 35 anys de democràcia la quatrebarrada torni a esdevenir el símbol de la lluita per als nostres drets.

Valoració:28menosmas
Per Joan Capó, fa mes de 10 anys

A la Festa de l'Estendard, la plaça de Cort estibada de gent amb la bandera del rei en Jaume!

Valoració:34menosmas
Per Joan, fa mes de 10 anys

Que pesadets els professors catalanistes!!! Si vos dedicassiu a fer més classe i menos política otro gallo cantaria. A mem si els reis vos duen un poc de coherència i bon rollo. I a riure un poc que és nadal!!!

Valoració:-34menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente